Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Μεσολόγγι: Τηλεφωνικές απάτες με μαϊμού δικηγόρους…

Νέο τρόπο εξαπάτησης βρήκαν οι απατεώνες για να αποσπούν χρήματα από πολίτες, που αυτή τη φορά έχει να κάνει με τροχαία ατυχήματα όχι όμως με θύματα,  αλλά με φθορές σε οχήματα.

Οι επιτήδειοι τηλεφωνούν, με απόκρυψη αριθμού  σε κάτοχο οχήματος και συστήνονται ως δικηγόροι, λέγοντας στο υποψήφιο θύμα ότι έχει κάνει παράβαση του ΚΟΚ και πρέπει να πληρώσει κάποια χρήματα για να αποφύγει μεγαλύτερο πρόστιμο. Επίσης άλλοι εμφανίζονται ως παθόντες, λέγοντας ότι το υποψήφιο θύμα τους τράκαρε το αυτοκίνητο, και πρέπει να συναντηθούν για να διακανονίσουν την αποκατάσταση της ζημιάς με μετρητά, χωρίς την εμπλοκή τροχαίας και ασφαλιστών.
Πέντε παρόμοιες περιπτώσεις συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες  σε πελάτες του ασφαλιστή που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Μεσολογγίου, Θ. Γκαναβία, ο οποίος μάλιστα έκανε και σχετική ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook, προκειμένου όλοι να είναι προσεκτικοί και να μην δίνουν τα στοιχεία τους σε αγνώστους, ούτε να κάνουν συναντήσεις μαζί τους δίνοντάς τους χρήματα.
Η πρώτη τους κίνηση είναι να ενημερώνουν τον ασφαλιστή τους, αφού άλλωστε η πληρωμή ζημιάς χωρίς την εμπλοκή της αστυνομίας και των ασφαλιστών είναι ουσιαστικά παράνομη, καθώς από πουθενά δεν αποδεικνύεται ότι πληρώθηκαν αυτά τα χρήματα.
Επειδή τελικά οι απατεώνες βρίσκουν πολλούς τρόπους για να πάρουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες, όλοι πρέπει να είναι προσεκτικοί και φυσικά να μην δίνουν σε καμία περίπτωση τα στοιχεία τους σε αγνώστους, αφού οι συγκεκριμένοι δεν θέλουν να δώσουν κανένα στίγμα, όταν  εκείνος, που υποτίθεται ότι προκάλεσε τη ζημία, ζητήσει τα δικά τους στοιχεία.
aixmi-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο