Σάββατο 19 Μαΐου 2018

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Επίθεση στον Μπουτάρη στην εκδήλωση για τη Γενοκτονία [VIDEO]


Φραστική και σωματική επίθεση δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων.
Ο Γιάννης Μπουτάρης μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στην πλατεία Αγίας Σοφίας μετέβη στον Λευκό Πύργο, συνοδευόμενος από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, για την τελετή υποστολής της σημαίας από ποντιακό και στρατιωτικό τιμητικό άγημα.
Κάποιοι που βρίσκονταν στην τελετή, όταν αντιλήφθηκαν τον δήμαρχο, άρχισαν να τον βρίζουν και να τον χτυπούν αντιδρώντας στη στάση που κρατά τόσο αναφορικά με το Μακεδονικό και την Τουρκία όσο και για το Radical Pride που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στην πόλη..............


EUROKINISSI
Το εξαγριωμένο πλήθος χτύπησε και το κρατικό αυτοκίνητο του Γιάννη Μπουτάρη σπάζοντας το πίσω παρμπρίζ και προκαλώντας φθορές.
EUROKINISSI
Οι συνοδοί του δημάρχου τον απομάκρυναν από τον χώρο, ενώ μετά την επίθεση ο δήμαρχος μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστεί από γιατρούς.
Χαρακτηριστικά είναι τα βίντεο που δημοσιεύει το thestival.gr:





Ομόφωνη καταδίκη
«Αυτοί που επιτέθηκαν στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, δεν είναι ούτε αγανακτισμένοι πολίτες, ούτε συγκεντρωμένο πλήθος. Είναι απλά ακροδεξιοί τραμπούκοι που πρέπει να βρεθούν άμεσα αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους. Όσο πολιτικές δυνάμεις επιτρέπουν σε ακροδεξιά περιθωριακά στοιχεία να κρύβονται πίσω από ένα δήθεν αίσθημα πατριωτισμού, τόσο το φίδι του φασισμού θα απειλεί ευθέως τη Δημοκρατία», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.
«Ντροπή για τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης σήμερα στη Θεσσαλονίκη», ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
«Θύμα φανατικών εθνικιστών οι οποίοι παριστάνουν τους πατριώτες έπεσε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση και τάσσεται στο πλευρό του δημάρχου τονίζοντας για μια «ακόμη μία φορά τη σταθερή του εναντίωση απέναντι σε κάθε φωνή και πράξη εθνικιστικής, θρησκευτικής και φυλετικής μισαλλοδοξίας»
Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Οι δράστες της σημερινής φασιστικής επίθεσης πατριδοκάπηλων πρέπει να συλληφθούν αμέσως και η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η ανομία έχει ξεπεράσει κάθε όριο λόγω της απαράδεκτης ανοχής που επιδεικνύει στη βία απ' όπου κι αν προέρχεται».
Ανακοίνωση εξέδωσε και η Νεολαία ΠΑΣΟΚ Α' Θεσσαλονίκης: «Όποια διαφωνία και αν έχει κανείς με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Μπουτάρη, οφείλει να παραδεχτεί πως πρόκειται για έναν δημοκράτη, προοδευτικό και ανοιχτόμυαλο άνθρωπο. Η επίθεση που δέχτηκε,σήμερα στο Λευκό Πύργο από ακραίους τραμπούκους είναι άνανδρη και απολύτως καταδικαστέα».
«Πάντα θα υπάρχουν 5-6 τραμπούκοι έτοιμοι να επιτεθούν σε όσους δεν γουστάρουν» σχολιάζει στο twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, και προσθέτει: «Το πρόβλημα είναι όλοι αυτοί που διαδίδουν ψευτιές και καλλιεργούν μίσος. Και αυτοί δεν φοράνε κουκούλες, αλλά κουστούμια. Μαζί σου Γιάννη και όπως λέει ο Αγγελάκας "σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ"».
«Απόλυτα καταδικαστέα» χαρακτηρίζει την επίθεση ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, τονίζοντας στο twitter ότι «η βία από όπου και αν προέρχεται, εναντίον οποιουδήποτε και αν στρέφεται, δεν έχει καμία θέση σε μια δημοκρατική και ελεύθερη κοινωνία. Καμία διαφωνία δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις».
O αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Νεάπολης - Συκεών Αντώνης Σαουλίδης είπε: «Όσοι συμμετείχαν στα επεισόδια δεν εκφράζουν καμία αγανάκτηση. Εκφράζουν μία παραβατική συμπεριφορά απόλυτα καταδικαστέα. Ήμουν δίπλα στον δήμαρχο από την αρχή των επεισοδίων. Προσπάθησα μαζί με πολλούς από εμάς να ηρεμήσουμε τα πνεύματα, αλλά χωρίς επιτυχία όπως φαίνεται».
Ο αντιδήμαρχος απευθύνει έκκληση στους Πόντιους τονίζοντας πως "δεν μας εκφράζουν τέτοιες ενέργειες. Δεν τιμούν κανέναν και κυρίως προσβάλουν την ημέρα. Είναι χρέος μας να μην ξεχάσουμε".
«Η φασιστική επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη δεν προκαλεί μόνο ντροπή. Προκαλεί ανησυχία γιατί το αβγό του λαϊκισμού και του εθνικισμού έσπασε και απειλεί ανοιχτά τη δημοκρατία και την κοινωνία», έγραψε στο twitter ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.
Από τη δημοτική παράταξη «Εντάξει» σημειώνεται: «Οι "Εντάξει" έχουν ταχθεί και θα τάσσονται πάντα κατά κάθε πράξης βίας, από όπου κι αν προέρχεται, όποιος κι αν είναι ο στόχος. Καμία πράξη βίας δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δημοκρατική έκφραση των πολιτών».
http://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο