Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Προέγκριση Νέων Τευχών Δημοπράτησης του έργου «Ανέγερση Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Αστακός, 22/05/2018

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Προέγκριση Νέων Τευχών Δημοπράτησης του έργου
«Ανέγερση Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας»

Αγαπητοί Συνδημότες/ Συνδημότισσες,
         Η Δημοτική Αρχή βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την αριθ. πρωτ. 1745/17-5-2018 Απόφασή της, ενέκρινε την Προέγκριση Νέων Τεύχων Δημοπράτησης του έργου «Ανέγερση Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας», συνολικού προϋπολογισμού 3.336.910,56€.
Το έργο αυτό θα Δημοπρατηθεί άμεσα........



Πρόκειται για ένα διδακτήριο ολοήμερης λειτουργίας που περιλαμβάνει:
1.-Το Δημοτικό με 6 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πληροφορικής, εργαστήριο φυσικών επιστημών, βιβλιοθήκη, ξένης γλώσσας, εργαστήριο αισθητικής αγωγής, γραφείο δασκάλων και διευθυντού, γραμματείας και αρχείου, χώρος γυμναστού, συλλόγου γονέων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, γυμναστήριο, χώροι φαγητού, ιατρείου, κυλικείου κ.α.
2.-Το Νηπιαγωγείο με αίθουσες εργασίας, ανάπαυσης, πολλαπλών χρήσεων, γραφείο νηπιαγωγών, χώρο φαγητού, λοιπούς βοηθητικούς χώρους.

          Το συνολικό εμβαδόν του κτιρίου είναι 1.754,28 μ2 μη συμπεριλαμβανομένων των 110,40 μ2 του υπόστεγου και του στεγάστρου της εισόδου του δημοτικού, των 41,25 μ2 του υπόστεγου του νηπιαγωγείου και του εξωτερικού κλιμακοστασίου. Συνολική στεγασμένη δόμηση 1.820,12 μ2.
           Άλλη μια Δέσμευση του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής στο τομέα της παιδείας γίνεται πραγματικότητα.

Από το
Δήμο Ξηρομέρου

Μπορείτε να διαβάσετε την απόφαση παρακάτω:

4 σχόλια:

  1. ΠΟΣΟ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΥΤΙΚΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ23 Μαΐου 2018 στις 10:47 π.μ.

    ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ23 Μαΐου 2018 - 10:07 π.μ.
    Καταρχας προκειται για την εγκριση των τευχων δημοπρατησης μονον , ουτε καν τη διακηρυξη δημοπρατησης του εργου δεν καταφερε ακομα ο κ. ΓΑΛΟΥΝΗΣ για ενα εργο με εξασφαλισμενες πιστωσεις και ενταγμενο απο τον ΟΚΤΩΒΡΙΟ -ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2016 στο ΕΣΠΑ μετα απο φιλοτιμες προσπαθειες του μακαριτη πλεον υπηρεσιακου στελεχους - μελετητη ΗΛΙΑ ΤΡΙΧΟΠΟΥΛΟΥ.
    Ο συμβατικος χρονος κατασκευης του εργου ηταν ,κατα την αποφαση ενταξης, απο τον ΑΠΡΙΛΙΟ του 2017 μεχρι τον ΟΚΤΩΒΡΙΟ του τρεχοντος ετους 2018 . Δηλαδη , τον ερχομενο Οκτωβριο θαπρεπε ναχει ολοκληρωθει και παραδοθει το εργο , που ειναι εντελως απαραιτητο για το ΜΥΤΙΚΑ και τους μαθητες των δυο σχολειων του - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ και ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - που στεγαζονται σε εντελως ακαταλληλα και ανερπαρκη κτιρια.
    Προς τι λοιπον οι πανηγυρικες ανακοινωσειςκαι οι βερμπαλιστικες διαπιστωσεις του αυτολιβανιζομενου Δημαρχου οτι ταχα , αλλη μια δεσμευση του γινεται πραξη, οταν ενα εργο που του παραδοθηκε στο "πιατο " ειναι ανικανος να το τρεξει και να το κατασκευασει σε ευλογο χρονο ; Ειναι σιγουρο οτι το εργο δεν προκειται να ξεκινησει μεσα στο 2018 , οταν θαπρεπε συμβατικα ναχει ολοκληρωθει . Οι επικαλουμενες απο το Δημαρχο δικαιολογιες για την καθυστερηση ειναι εντελως αβασιμες. Το λυκειο ΘΕΡΜΟΥ, που με την ιδια αποφαση ενταχθηκε στο ΕΣΠΑ , οχι μονον δημοπρατηθηκε αλλα και κατασκευαζεται ηδη ,αρα η δημοπρατηση ηταν δυνατη εγκαιρα αρκει ναχε την ικανοτητα και το ενδιαφερον γιαυτο .
    Ο Δημαρχος παρα τις διαδοχικες πιεσεις μας δεν εδειξε κανενα ενδιαφερον, πιστος στη λογικη που τον διακρινει γενικα : Βλεποντας και κανοντας και ας γινει οποτε γινει , εγω θα πανηγυρισω στο τελος.Το ιδιο αλλωστε δεν συμβαινει με το κτιριο του νεου ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΥΤΙΚΑ , που αδυνατει εδω και 4 χρονια απο τοτε που ανελαβε να το ολοκληρωσει και να λειτουργησει , ενω οι πιστωσεις ειναι εξασφαλισμενες;
    Αντιλαμβανομαι την αναγκη του ΔΗΜΑΡΧΟΥ να παρουσιασει κατι ενοψει των επερχομενων εκλογων εχοντας ανυπαρκτο απολογισμο σε ολο το δημο και ειδικα στην ΑΛΥΖΙΑ . Ομως προκαλει το κοινο αισθημα προβαλλοντας σαν επιτευγμα του την αυτονοητη δρομολογηση των διαδικασιων για την κατασκευη ενος εργου που επρεπε ηδη να ολοκληρωνετα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο