Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Έκλεισε η τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς - «Κλείδωσε» ο νέος ΕΝΦΙΑ

Έκλεισε η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) με τους θεσμούς για την τέταρτη αξιολόγηση δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε δηλώσεις του τόνισε ότι η τεχνική συμφωνία για την Δ΄ αξιολόγηση έκλεισε, καθώς επήλθε συμφωνία για όλα τα θέματα ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης και τους εκπροσώπους των δανειστών.

Έσπευσε όμως να συμπληρώσει ότι πολλά πράγματα πρέπει να αρχίσουν να εφαρμόζονται τις επόμενες μέρες, κάποια εκ των οποίων είναι πολύ δύσκολα τεχνικά.
Ανέφερε ότι η επικύρωση του SLA θα γίνει στο Eurogroup της προσεχούς Πέμπτης, όταν θα υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την πορεία ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης για το χρέος.
Όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος, την Πέμπτη ίσως να έχουμε και νεότερα για το χρέος, ενώ στις 21 Ιουνίου θα συζητηθεί η μεταμνημονιακή παρακολούθηση.
Πηγές του ΥΠΟΙΚ ανέφεραν ότι στο θέμα των αντικειμενικών αξιών υπήρξε συμφωνία και ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί με βάση τις νέες τιμές.
Ανέφεραν ακόμη ότι είναι ικανοποιημένοι, ότι και οι θεσμοί έβαλαν νερό στο κρασί τους σε κάποια θέματα, και είχαν συζήτηση επί της ουσίας.
Στις 8.000 ευρώ «κλείδωσε» το ατομικό εισοδηματικό όριο, βάσει του οποίου θα καταβάλλεται επίδομα στέγασης από 1/1/2019, προκειμένου να καλύπτεται μέρος είτε του ενοικίου είτε της δόσης του στεγαστικού δανείου, όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου μετά από τη συνάντησή της με τους θεσμούς.
Το ανώτατο οικογενειακό εισόδημα θα φτάνει στις 24.000 ευρώ, ενώ το ποσό της επιδότησης θα ξεκινά από 70 ευρώ ανά μήνα και θα προσαυξάνεται κατά 50% ανάλογα με τον αριθμό των μελών του νοικοκυριού. Εκτιμάται ότι θα επωφεληθούν περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια πολίτες.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ελλάδα κατέληξε σε συμφωνία με τους διεθνείς δανειστές για ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων.
Η Επιτροπή ανακοίνωσε πως η Ελλάδα θα παρουσιάσει τις μεταρρυθμίσεις σε μια συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, Eurogroup, στις 24 Μαΐου και θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις πριν από μια άλλη συνάντηση στις 21 Ιουνίου, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Ακολουθεί η ανακοίνωση των ευρωπαϊκών θεσμών για την επίτευξη συμφωνίας SLA
Η αποστολή των θεσμών ολοκληρώθηκε σήμερα στην Αθήνα.
Επιτεύχθηκε συμφωνία, σε υπηρεσιακό επίπεδο, ως προς μία απαραίτητη δέσμη μεταρρυθμίσεων προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η 4η αξιολόγηση του προγράμματος του ΕΜΣ. Η σημερινή συμφωνία θα παρουσιαστεί στη σύνοδο του Eurogroup στις 24 Μαΐου 2018.
Οι Ελληνικές αρχές σκοπεύουν να προχωρήσουν στην ταχύτερη δυνατή υλοποίηση αυτών των μεταρρυθμίσεων, πριν από τη σύνοδο του Eurogroup στις 21 Ιουνίου 2018. Για το σκοπό αυτό, η εντατική συνεργασία των θεσμών με τις ελληνικές αρχές θα συνεχιστεί και στις επόμενες εβδομάδες.
Την ικανοποίηση του για το κλείσιμο της τεχνικής συμφωνίας «staff level agreement» που αφορά την τέταρτη αξιολόγηση εκφράζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις σημειώνεται η πρόοδος που επετεύχθη στις συζητήσεις για το σκέλος των μεταρρυθμίσεων, ενώ παράλληλα τονίζεται ότι θα συνεχιστούν οι συνομιλίες για το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, καθώς μέχρι στιγμής υπάρχουν ακόμα ανοιχτές διαφορές ανάμεσα στους θεσμούς για το συγκεκριμένο θέμα.
«Μια αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) επισκέφθηκε την Αθήνα από τις 16 ως τις 19 Μαΐου για να συζητήσει πολιτικές που θα μπορούσαν να υποστηριχθούν από μια προληπτική διευθέτηση του ΔΝΤ. Η αποστολή πραγματοποίησε ικανοποιητική πρόοδο και θα συνεχίσει τις συζητήσεις με τις αρχές από τα κεντρικά γραφεία του ΔΝΤ τις προσεχείς ημέρες, εστιάζοντας σε ορισμένα εναπομείναντα ζητήματα στους τομείς των δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Παράλληλα, συνεχίζονται οι συζητήσεις με τους επίσημους πιστωτές της Ελλάδας, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι εγγυήσεις για την ελάφρυνση του χρέους, η οποία είναι απαραίτητη για ένα πρόγραμμα του ΔΝΤ. Η αποστολή συνεργάστηκε με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα για την τέταρτη και τελική αξιολόγηση του προγράμματος του ESM».
Τα «καλά νέα» της επίτευξης συμφωνίας σε υπηρεσιακό επίπεδο μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών χαιρέτισε με ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος του Eurogroup,Μάριο Σεντένο.
«Καλά νέα για την Αθήνα. Η Ελλαδα και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί συμφώνησαν στο πακέτο των μεταρρυθμίσεων για την ολοκλήρωση της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης. Ένα βήμα πιο κοντα σε μια επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος του ESM. Αναμένω τις συζητήσεις στο Eurogroup της Πέμπτης», γράφει ο Μ. Σεντένο στο μήνυμά του στο Twitter.
 https://www.dikaiologitika.gr/

8 σχόλια:

  1. αυτά για όσους ισχυρίζονταν και ήθελαν τον Σύριζα (παρένθεση) της νεότερης πολιτικής ιστορίας του τόπου.
    άν λέμε άν, επιμένουν στις(παρενθέσεις τους) ας ζητήσουν εδώ και σήμερα Εθνικές εκλογές κι ας ειναι και με ενισχυμένη αναλογική, δέν πειράζει.
    δημοκρατία είχαμε και έχουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΚΟΜΑ Να << χωνέψουν >> ΟΤΙ
    ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ 3 % ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΡΕΙΣ ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και έχουμε μπροστά μας μεσα στο 19 αλλες 4 κάλπες
    Ευρωεκλογές-Εθνικές-Περιφερειακες-Δημοτικές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτοί 10.29 δεν χωνεύονται με τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πιές μία γκαζόζα ή σόδα για ψώνεψη, μεχρι να << ξημερώσεις >>
      καληνύχτα κεμάλ

      Διαγραφή
    2. πιές μια σόδα να ξημερώσεις

      Διαγραφή
  5. προς 10.29
    είσαι σοβαρός άνθρωπέ μου, δεν έχεις χορτάσει ακόμη συριζοσανό; Συγνώμη πρέπει να ζητάς σε όλους μας για την ψήφο σου, εσυ και ολοι οσοι ψηφισατε το κομμα του εθνικου παραμυθά που έχει ισοπεδώσει τα πάντα. Αιντε να γινουν εκλογές χθες, όχι αυριο, για να φυγει η πιο επικινδυνη παρέα που κυβερνησε τη Χωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το παραμυθακι μου αρέσει
      δέν εχει δράκο σαν το παραμυθι του αργηγου σου.

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο