Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της ΚΟ Αμφιλοχίας του ΚΚΕ στο Λουτρό (ΦΩΤΟ)


           Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της ΚΟ Αμφιλοχίας του ΚΚΕ στο Λουτρό, την Πέμπτη το βράδυ, με ομιλία του Νίκου Μωραΐτη, βουλευτή του κόμματος,  για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και διεθνώς.
      Στη συγκέντρωση συζητήθηκαν ζητήματα όπως οι διεθνείς εξελίξεις, οι πολεμικές επιχειρήσεις στη γειτονιά μας, τις νέες μειώσεις των συντάξεων, στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί «καθαρής» εξόδου από τα μνημόνια τον Αύγουστο...................

 
       Ο Νίκος Μωραΐτης αναφερόμενος στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης τόνισε ότι ο λαός βιώνει μια οικτρή κατάσταση και η κυβέρνηση επιχειρεί να καλλιεργήσει κλίμα ψεύτικων ελπίδων ότι έπιασαν τόπο οι θυσίες του. Δεν έπιασαν τόπο, η έξοδος της χώρας από το μνημόνιο είναι καθαρή έξοδος για το μεγάλο κεφάλαιο, για την επόμενη μέρα που θα επενδύσουν τα δουλεμένα του λαού πατώντας πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, των συνταξιούχων .                 Μετά τον Αύγουστο θα υπάρχουν μισθοί πείνας, δεν θα υπάρχει η 13η και η 14η σύνταξη μιας και οι μνημονιακοί νόμοι και η εργασιακή ζούγκλα θα διατηρηθούν. 
             Σχετικά με τις διεθνείς εξελίξεις  ανέφερε μεταξύ άλλων,  ότι ο λαός πρέπει να έχει καθαρό πως η αιτία όλων αυτών των εξελίξεων δεν είναι άλλη από το κυνήγι των κερδών εκ μέρους των αστικών τάξεων και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Ανέδειξε την ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που, για λογαριασμό της ντόπιας άρχουσας τάξης, δίνει γη και ύδωρ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ για να εξαπολύουν τις επεμβάσεις. Επίσης τόνισε ότι το ζήτημα είναι το εργατικό - λαϊκό κίνημα, ο ελληνικός λαός να μην εφησυχάζει, να πάρει τα μέτρα του, να μην παρακολουθεί τις εξελίξεις ως θεατής, συγχυσμένος, φοβισμένος, μοιρολάτρης. Οι λαοί μπορούν να βαδίσουν το δικό τους ελπιδοφόρο δρόμο, της κοινής πάλης, για να διώξουν τους ιμπεριαλιστές από τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, για να ανατρέψουν το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά φτώχεια και πολέμους. 
          Με αφορμή το έγκλημα κατά του παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ, κατήγγειλε τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης η οποία συνιστά «αυτοσυγκράτηση και προς τα δύο μέρη». 
          Σχετικά με την συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ, τόνισε ότι  οι εξελίξεις και τα παζάρια δείχνουν πως βασικός στόχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και της αντίστοιχης πλευράς της FYROM, είναι η επίσπευση της ένταξης της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ κι όχι η επίλυση των κρίσιμων ζητημάτων. Μέσα από αυτόν τον στόχο, της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης των Δυτικών Βαλκανίων, υπηρετούνται και τα συμφέροντα τμημάτων του ελληνικού κεφαλαίου για αναβάθμιση της θέσης του στην περιοχή. 
        Ανέλυσε ακόμα τις θέσεις του ΚΚΕ για όλα αυτά, καθώς και τη διέξοδο που προτείνει με την πολιτική του πρόταση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο