Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Το ΕΚΑΒ θα πετάει από το Άκτιο.. Επιτόπια επίσκεψη από την Διοίκηση του Κέντρου

Είναι κάτι που έχει γίνει γνωστό εδώ κι ένα χρόνο περίπου, όταν ανακοινώθηκε η βάση αεροδιακομιδής.
Ακόμη όμως κανείς και κυρίως η διοίκηση του ΕΚΑΒ, δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Ωστόσο φαίνεται ότι ο χρόνος έναρξης της συγκεκριμένης λειτουργίας δεν θα είναι μακρύς. Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος επισκέφθηκε το Άκτιο συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της 7ης Περιφέρειας Βασίλη Παπαδιώτη προκειμένου να δουν από κοντά τις υποδομές.

Η επιλογή του Ακτίου, όπως τονίστηκε κατά την διάρκεια δηλώσεων που έκαναν στα Γιάννινα, έγινε καθώς αποτελεί κομβικό σημείο για την ευρύτερη περιοχή της Βορειοδυτικής Ελλάδας και τα νησιά του Ιονίου.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, ανέφερε ότι σε επίπεδο υποδομών δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, καθώς όλα μπορούν να υποστηρίξουν την άμεση έναρξη λειτουργίας της βάσης αεροδιακομιδών.
Ωστόσο ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί το πτητικό μέσο που θα εγκατασταθεί στο Άκτιο. Έτσι δεν έχει αποφασιστεί αν θα πρόκειται για μέσο από την δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ή της  Πολεμικής Αεροπορίας.
Το θέμα αυτό αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο οπότε και θα μπορέσει να δρομολογηθεί η έναρξη λειτουργίας της βάσης με πιθανότερο ενδεχόμενο να είναι τριήμερη.
Μέσω της δωρεάς του ιδρύματος Στ. Νιάρχος θα γίνει η  αγορά δύο αεροσκαφών ειδικά διαμορφωμένων για αεροδιακομιδή ασθενών, καθώς και η επισκευή των ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ τα οποία είχαν καθηλωθεί στο έδαφος από το 2008 και το 2012 όπως ανέφερε ο κ. Καρακατσιανόπουλος ενώ σημείωσε πως υπάρχει ενδεχόμενο να ενισχυθεί και ο εξοπλισμός δύο ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας  Super Puma τα οποία θα διατεθούν για σκοπούς αεροδιακομιδών, κάτι που θεωρείται και το καλύτερο σενάριο για την περιοχή. Μάλιστα στόχος είναι να αξιοποιηθούν και τα υπάρχοντα ελικοδρόμια όπως αυτό που διαθέτει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Ταυτόχρονα ο κ. Καρακατσιανόπουλος έκανε γνωστό πως μέχρι τα τέλη Μαίου θα τεθεί σε λειτουργία η επιχειρησιακή βάση στον Μεσοπόταμο Πρεβέζης με την συνδρομή και του Δήμου ενώ ανακοίνωσε και την μετεγκατάσταση του ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας στο ΤΕΠ όπου είναι ο φυσικός του χώρος όπως είπε σπεύδοντας να τονίσει ότι η δημόσια υγεία είναι ενιαία και κακώς υπάρχει από κάποιους συντεχνιακή αντίληψη.
 Τέλος προχωρά η μεταφορά και η ενοποίηση των συντονιστικών – τηλεφωνικών κέντρων του ΕΚΑΒ της ευρύτερης περιοχής με έδρα πλέον τα Γιάννενα όπου ήδη έχει εγκατασταθεί ο απαιτούμενος εξοπλισμός όπως και στην Κέρκυρα από όπου και θα ξεκινήσει αυτή τη μεταφορά. Θα ακολουθήσει η Ηγουμενίτσα και στην συνέχεια η Άρτα και η Πρέβεζα όπου και απαιτούνται επεκτάσεις των δικτύων του ΟΤΕ για να υποστηρίξουν την ψηφιακή τεχνολογία TETRA. Και πάνω σε αυτό το σύστημα θα πατήσει στην συνέχεια και το σύστημα τηλεματικής.
 https://www.mylefkada.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο