Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Πέντε χρόνια κάθειρξη σε γνωστό Αγρινιώτη για αποπλάνηση ανηλίκου

Χθές το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Λευκάδας εξέδωσε απόφαση σε βάρος 48χρονου γνωστού Αγρινιώτη για σοβαρή υπόθεση αποπλάνησης ανηλίκου που διαπράχθηκε πριν από αρκετά χρόνια.

Όλα ξεκίνησαν σε δικαστήριο στην Λευκάδα, τον Νοέμβριο του 2013, όταν 24χρονος τότε κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού και ληστεία, είχε αποκαλύψει στους εμβρόντητους δικαστές , πως αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, εξαιτίας του ότι είχε υποστεί συνεχείς βιασμούς από ηλικία  13 – 17 ετών, από τον 48χρονο. Ψυχολογικά προβλήματα που μάλιστα το δικαστήριο του είχε αναγνωρίσει και που , όπως ήταν φυσιολογικό, εξαιτίας της καταγγελίας που έγινε, ενεργοποιήθηκαν οι διαδικασίες, ώστε αυτή να διερευνηθεί. Για τον νεαρό, είχε διαταχθεί στενή ψυχιατρική παρακολούθηση και κορυφαίοι  επιστήμονες είχαν γνωματεύσει για την κατάσταση της ψυχικής του υγείας. Οι ψυχολόγοι μάλιστα, ό ένας καθηγητής Πανεπιστήμιου υποστήριξαν πως η μετέπειτα παραβατική συμπεριφορά του 29χρονου, είχε άμεση σχέση με τα όσα τραυματικά έζησε με τον 48χρονο
Ο 29χρονος και η οικογένεια του, χρειάστηκε να φτάσουν μέχρι τον Άρειο Πάγο, ώστε η σκοτεινή αυτή υπόθεση να φτάσει τελικά στις αίθουσες των δικαστηρίων, σχεδόν πέντε χρόνια μετά την καταγγελία και πολύ περισσότερα από τις τελεσθείσες πράξεις.
Ο δικηγόρος του καταγγέλλοντος κ. Καπελάκης,  μπόρεσε τελικά να πείσει την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να παραπέμψει σε δίκη την υπόθεση αφού νωρίτερα τόσο η Εισαγγελία Πρωτοδικών όσο και η Εισαγγελία Εφετών στο Αγρίνιο είχαν εκδώσει απαλλακτικό βούλευμα για τον σημερινό μεσήλικα Αγρινιώτη.
Μάλιστα ο -πρωτόδικα- καταδικασθείς, είχε προχωρήσει σε μήνυση σε βάρος του νεαρού για συκοφαντική δυσφήμιση.
Ουσιαστικά, πέρα από τις όποιες καθυστερήσεις, και τα απαλλακτικά βουλεύματα, η επιμονή και η υπομονή του 29χρονου , της οικογένειας και του συνηγόρου του έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα και ο 48χρονος, κάθισε τελικά στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
Η δίκη ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα και μάλιστα ο κατηγορούμενος δεν είχε εμφανιστεί επικαλούμενος ασθένεια. Το Δικαστήριο δεν δέχθηκε τη νέα  αναβολή (είχε προηγηθεί ακόμη μια) λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και ξεκίνησε την  ακροαματική διαδικασία, που συνεχίστηκε χθές Παρασκευή, παρουσία του κατηγορουμένου και δυο μαρτύρων υπεράσπισης. Την πρώτη μέρα της δίκης, τόσο ο 29χρονος και ακόμη περισσότερο οι δικοί του, περιέγραψαν με συγκλονιστικό τρόπο, τα όσα έχει περάσει όλα αυτά τα χρόνια η οικογένεια του, με αποτέλεσμα μάλιστα να αναγκαστεί να φύγει από το Αγρίνιο.
Ο δε κατηγορούμενος, υποστήριξε πως γνώριζε ελάχιστα τον νεαρό και πως έρχονταν ως θαμώνας στο μαγαζί που εργάζονταν, ενώ ανάλογα κινήθηκαν και οι δυο μάρτυρες υπεράσπισης, ότι ουδέποτε δηλαδή υπέπεσε οτιδήποτε το ύποπτο στην αντίληψη τους.
Πάντως στην δίκη έγινε αναφορά και στην προσωπικότητα του κατηγορουμένου και έγινε λόγος για άνθρωπο που προτιμούσε να συναναστρέφεται με μικρότερους σε ηλικία  και που δεν είχε κάνει οικογένεια.
Μετά την ακροαματική διαδικασία, ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για αποπλάνηση ανηλίκου και αθωώθηκε για την κατηγορία του βιασμού κατ’εξακολούθηση. Η αθώωση αυτή, σχετίζεται με το ότι δεν μπόρεσε να αποδειχτεί ότι ασκήθηκε βία στον τότε ανήλικο, από την πλευρά του 48χρονου.
Τιμωρήθηκε με πέντε χρόνια κάθειρξη που αν δεν εκπέσουν στην έφεση θα τα εκτίσει στη φυλακή. Ανασταλτικός χαρακτήρας υπάρχει μόνο για την διαδικασία της έφεσης,  δηλαδή δεν θα μπει φυλακή ως τότε.
Παράλληλα, του επιβλήθηκαν και τρία χρόνια αφαίρεσης  πολιτικών δικαιωμάτων.
Διαβάστε όσα είχε αποκαλύψει η εφημερίδα “Γεγονός”, το 2013 για την υπόθεση, ΕΔΩ


 http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο