Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Δήμαρχος Αμφιλοχίας: Οι Ανάγκες της αυτοδιοίκησης και της χώρας είναι πολύ πιο σοβαρές από άγονες αντιπαραθέσεις

Δήμαρχος Αμφιλοχίας: Οι Ανάγκες της αυτοδιοίκησης και της χώρας είναι πολύ πιο σοβαρές από άγονες αντιπαραθέσεις Την κατάθεση από όλα τα κόμματα και τους αυτοδιοικητικούς φορείς ξεκάθαρων θέσεων για την ενίσχυση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με τις αρχές της εγγύτητας και της επικουρικότητας, ζητεί ο επικεφαλής της παράταξης «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση», δήμαρχος Αμφιλοχίας, Απόστολος Κοιμήσης, σε αποκλειστική του δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενόψει του σημερινού κοινού συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Δήλωσε συγκεκριμένα: «Οι ανάγκες της Αυτοδιοίκησης και της χώρας είναι πολύ πιο σοβαρές και πιο επείγουσες από τις άγονες προσωπικές αντιπαραθέσεις, τους τακτικισμούς και την κυβερνητική ανακολουθία. Η Αυτοδιοίκηση και τα κόμματα οφείλουν τώρα να έχουν μια ξεκάθαρη άποψη και θέση και να τη διατυπώσουν δημόσια για την αντικατάσταση αυτού του συγκεντρωτικού κράτους με Αποκέντρωση και Αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με τις αρχές της εγγύτητας και της επικουρικότητας».
analitis.gr

2 σχόλια:

  1. Οι απόψεις του πολιτικού κόσμου ειναι σεβαστές αλλα ο κόσμος θέλει την απλή και ανόθευτη αναλογική και ως η δημοκρατικότερη έκφραση της λαϊκης κυριαρχίας.
    δημοκρατία είχαμε και εχουμε-
    ας το κατανοήσουμε επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απλή αναλογική, δύο θητείες δια βίου, έλεγχος όλων των Δήμων από οικονομικούς επιθεωρητές. Διαφάνεια, χρηστή διοίκηση, απαγόρευση των απευθείας αναθέσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο