Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Επέστρεψαν οι «διαρρήκτες με τις πέτρες» στο Αγρίνιο;

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα η τοπική αστυνομία
Σε ποιες περιοχές δείχνουν προτίμηση
Την επανεμφάνισή τους έκαναν προ ημερών στο Αγρίνιο, οι επονομαζόμενοι και ως «διαρρήκτες με τις πέτρες»! Πρόκειται για επιτήδειους οι οποίοι προ ετών είχαν εμφανιστεί στην περιοχή και έμπαιναν σε οικίες με έναν ξεχωριστό τρόπο δράσης. Πετούσαν πέτρες σπάζοντας τα τζάμια των οικιών και όταν δεν έβλεπαν αντίδραση και κινητικότητα από ιδιοκτήτες ή ένοικους, «εφορμούσαν» και τις «έγδυναν». Οι δράστες τότε χτυπούσαν κυρίως στις Εργατικές Κατοικίες Αγίας Βαρβάρας, στην Καμαρούλα και στα Κοκκινοπήλια, όμως η αστυνομία είχε καταφέρει να συλλάβει τα μέλη της σπείρας τα οποία στη συνέχεια οδηγήθηκαν στις Φυλακές.

Το τελευταίο διάστημα λοιπόν, στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, καταγράφηκε κρούσμα με την ίδια μεθοδολογία. Με τη θραύση δηλαδή κρυστάλλων σε οικία. Το γεγονός προβληματίζει την τοπική αστυνομία, η οποία βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, ευελπιστώντας ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό και όχι για νέα φυντάνια… που ακολουθούν τη δράση των προκατόχων τους…
Ήδη μάλιστα έχουν «χαρτογραφηθεί» περιοχές από τις Διωκτικές Αρχές του Αγρινίου και για το λόγο αυτό έχουν αυξηθεί οι περιπολίες.
Καλό θα είναι πάντως ιδιοκτήτες και ένοικοι να λαμβάνουν αυξημένα μέτρα προστασίας των περιουσιών τους, ώστε να αποφύγουν τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι, οι επιτήδειοι επιλέγουν περιοχές εκτός κέντρου θεωρώντας ότι δεν αστυνομεύονται επαρκώς.
Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο