Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Μισθός κάθε… τρίμηνο σε σύμβαση στον κλάδο των security

Η συγκεκριμένη σύμβαση έχει υπογραφεί και από τους εκπροσώπους των εργαζομένων ήδη από τις 29 Ιανουαρίου, δημιουργώντας δυσμενές καθεστώς που μπορεί να προκαλεί έως και αθέμιτο ανταγωνισμό. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα νέο μοντέλο επιχειρησιακών συμβάσεων, που έρχεται να προστεθεί σε περιπτώσεις ακραίων εργοδοτικών απαιτήσεων, οι οποίες παρουσιάστηκαν σε πολλούς κλάδους, στα χρόνια της κρίσης.

Πάντως, το δικαίωμα των εργαζομένων να επιδιώκουν την καταβολή της μισθοδοσίας τους κάθε μήνα και όχι κάθε τρίμηνο, παραμένει αναφαίρετο. Απλώς στη συγκεκριμένη επιχειρησιακή σύμβαση, υπάρχει η επίκληση της οικονομικής κρίσης για να ζητείται στην ουσία από τους εργαζόμενους να υπομένουν έως και ένα τρίμηνο χωρίς αποδοχές, στηρίζοντας έμμεσα αλλά ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό, την επιχείρηση στην οποία εργάζονται.
Ήδη έχουν υπάρξει αντιδράσεις από συνδικαλιστικές οργανώσεις που κάνουν λόγο για καταχρηστική σύμβαση. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του προέδρου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, Δημήτρη Καραγεωρόπουλου, ο οποιος επισημαίνει ότι τέτοιες συμβάσεις εξαθλιώνουν όλο και περισσότερο τους εργαζομένους.

1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο