Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Ανατροπή για τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ - Συντέμνεται ο χρόνος δημοσίευσης

Με τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή και εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για τον ΟΠΕΚΑ ρυθμίζονται θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και συγκεκριμένα αλλάζουν τα δεδομένα για τον χρόνο ανάρτησης των προκηρύξεων του ΑΣΕΠ


Ειδικότερα όπως υποστηρίζει το υπουργείο στην τροπολογία στόχος της νέας ρύθμισης είναι η επιτάχυνση της διαδικασίας και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ με την προτεινόμενη ρύθμιση περιορίζεται το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ της έκδοσης προκηρύξεων ΑΣΕΠ και της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων των υποψήφιων.
Σε σχέση με τον ισχύοντα χρόνο δημοσίευσης των προκηρύξεων, δηλαδή δεκαπέντε (15) τουλάχιστον ημέρες πριν από την έναρξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων, προκρίνεται το χρονικό διάστημα των δέκα (10) ημερών, αφού μετά την ηλεκτρονική αποστολή των σχετικών εγγράφων στο Εθνικό Τυπογραφείο, έχει επιτευχθεί η επιτάχυνση των διαδικασιών δημοσίευσης στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (Φ.Ε.Κ.)· Τα Φ.Ε.Κ. αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου και είναι διαθέσιμα άμεσα στους πολίτες.
Έτσι συντέμνεται, κατά πέντε (5) ήμερες (από 15 σε 10 ημέρες, τουλάχιστον, πριν από την έναρξη υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων), ο χρόνος δημοσίευσης της προκήρυξης του ΑΣΕΠ, για την πλήρωση στον δημόσιο τομέα θέσεων κατά προτεραιότητα (τακτικού προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου), καθώς και θέσεων ειδικού επιστημονικού προσωπικού και υπαλλήλων επί θητεία
Η ως άνω ρύθμιση κρίνεται «αναγκαία και κατάλληλη» καθώς επιταχύνει την διαδικασία πλήρωσης θέσεων με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Το χρονικό αυτό διάστημα είναι πλέον αρκετό δεδομένου ότι μετά την ηλεκτρονική αποστολή των σχετικών εγγράφων στο Εθνικό Τυπογραφείο έχουν επιταχυνθεί και οι διαδικασίες δημοσίευσης στο ΦΕΚ. Τα τεύχη είναι άμεσα διαθέσιμα στους πολίτες μετά την ανάρτησή τους στον ιστοχώρο του Εθνικού Τυπογραφείου.
 https://www.dikaiologitika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο