Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Συλλήψεις στο Κομπότι για μεταφορά παράνομων μεταναστών και λαθρεμπόριο

Στη σύλληψη ενός 55χρονου Αλβανού για τη μεταφορά πέντε παράνομων μεταναστών (επίσης υπηκόων Αλβανίας) προχώρησαν χθες (18/1) το απόγευμα στο Κομπότι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας. Επίσης χθες αργά το βράδυ συνέλαβαν σε διαφορετική περίπτωση έναν ακόμη 56χρονο Αλβανό και τρεις Έλληνες 53,62 και 53 ετών για λαθρεμπόριο Τσίπουρου και καπνού.


Συγκεκριμένα:
Συνελήφθη, χθες (18-01-2018) το απόγευμα στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 55χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη διακίνηση πέντε αλλοδαπών, μη νόμιμων μεταναστών.
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 55χρονος, διαπιστώθηκε να μεταφέρει έναντι χρηματικής αμοιβής, προς το εσωτερικό της χώρας, πέντε ομοεθνείς του, τρεις άνδρες ηλικίας 28, 47 και 26 ετών καθώς και δύο γυναίκες ηλικίας 27 και 55 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Επιπρόσθετα, σε βάρος όλων των μη νόμιμων μεταναστών εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 55χρονου αλλοδαπού, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας.

Επίσης, συνελήφθησαν, χθες (18-01-2018) αργά το βράδυ στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 56χρονος υπήκοος Αλβανίας και τρεις ημεδαποί, δύο 53χρονοι και ένας 62χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις άνδρες, βρήκαν δέκα δοχεία που περιείχαν οινοπνευματώδες ποτό (τσίπουρο), συνολικού βάρους (54,6) λίτρων καθώς και τρείς συσκευασίες που περιείχαν καπνό, συνολικού βάρους (1.500) γραμμαρίων.
Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, τα ανωτέρω προϊόντα δεν έφεραν τις προβλεπόμενες ετικέτες φορολόγησης και αναγραφής περιεχομένου ενώ οι συλληφθέντες δεν διέθεταν κατάλληλα παραστατικά αγοράς.
Οι παραπάνω ποσότητες λαθραίου ποτού και καπνού κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
 http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο