Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Με κατάνυξη γιορτάστηκε ο ΑΓΙΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ στην ΚΩΝΩΠΙΝΑ (ΦΩΤΟ)









              Με ιδιαίτερη  κατάνυξη και με τη συμμετοχή πλήθος πιστών που προσήλθαν από την ευρύτερη περιοχή, γιορτάστηκε στο χωριό Κωνωπίνα του κεντρικού Ξηρομέρου, στις 19 και 20 του Ιανουαρίου, ο εορτασμός της τοπικής Βυζαντινής εκκλησίας, που είναι αφιερωμένη, στη χάρη του Αγίου Ευθυμίου. 
           Ο εορτασμός ξεκίνησε την Παρασκευή  19 Ιανουαρίου 2018, το απόγευμα, όπου τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός μέσα σε κλίμα βαθειάς κατάνυξης, στην  ασφυκτικά γεμάτη εκκλησούλα, χοροστατούντων του εφημέριων π. Δημήτριου Χαμαλέτσου, π. Κοσμά Τσιτσιβού, π. Νικόδημου Ζαβογιάννη, π. Γεώργιου Φλώρου και π. Παναγιωτόπουλου Λεωνίδα.........


        Την επόμενη, ημέρα Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018, το πρωί τελέσθηκε η θεία λειτουργία χοροστατούντος του εφημέριου της Κωνωπίνας πατήρ  Δημητρίου Χαμαλέτσου και του π. Φωτίου Σαράκη, παρουσία του Δημάρχου Ακτίου – Βόνιτσας κ. Γιώργου Αποστολάκη, του Βουλευτή Κώστα Καραγκούνη, του προέδρου της Τ.Κ. Χρήστου Τίγκα.   
          Παρέστησαν επίσης στον εορτασμό του Αγίου Ευθυμίου, ο Αρχηγός της Μείζωνος Αντιπολίτευσης και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας κ. Φερεντίνος Ευθύμιος, ο Αντιδήμαρχος κ. Στούπας Θεόδωρος, ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου κ. Παντελής Αποστολάκης, η Δημοτική Σύμβουλος και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας κα Βέμη-Καρέλου Αθηνά, η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος του Τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κατούνας «Η Αρχαία Μεδεών» κα Μπουμπούλη Αφροδίτη, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας κ. Παναγιώτης Σαλοδημήτρης,  ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Στούπας, ο κ. Γιάννης Στούπας τοπικός Σύμβουλος Κατούνας καθώς επίσης τοπικοί παράγοντες και πλήθος πιστών.
      Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου σε αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου δεξιώθηκε όλους τους επισκέπτες και προσέφερε γλυκίσματα, πίτες και γεύτηκαν παραδοσιακά εδέσματα του τόπου μας.
         Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου εκφράζει την ευαρέσκειά του, σ’ όλους όσους προσήλθαν στην Κωνωπίνας, και τίμησαν με την παρουσία τους τον εορτασμό, της μοναδικής εκκλησίας του Αγίου Ευθυμίου στο Ξηρόμερο και το Νομό Αιτ/νίας, ευχόμενος ο Άγιος Ευθύμιος να είναι αρωγός και προστάτης στη ζωή τους.
Και του χρόνου με υγεία! 

Δείτε φωτογραφίες: 


































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο