Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Στο νόμο αναγκαστικών απαλλοτριώσεων ο οδικός άξονας Βόνιτσα –Λευκάδα και Ακτιο- Αγ. Νικόλαος

    Την ένταξή του στον Νόμο Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο με Ειδική πράξη και εγκρίνει:
    στ) Φ.ΛΕΥΚ. 1/0/6896/11-10-2017 απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών (ΑΑΠ 250) για την κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για την κατασκευή του έργου: «Σύνδεση πόλης Λευκάδας με τον Οδικό Άξονα Άκτιο - Δυτικός Άξονας» μέσω των κλάδων Βόνιτσα - Λευκάδα (τμήμα α) χθ 0+000 έως 16+397,94 και Άκτιο -Άγιος Νικόλαος (τμήμα β) χθ 0+000 έως 5+037,67 στα Δημοτικά Διαμερίσματα Αγίου Νικολάου, Βόνιτσας, Πλαγιάς και Περατιά στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Λευκάδα 12/1/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  Το Υπουργικό Συμβούλιο με την 26η Πράξη της 20ης Δεκεμβρίου 2017 (Φ.Ε.Κ. 199/21-12-2017) αποφάσισε τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις ακινήτων στις περιοχές που θα διέλθουν οι συνδέσεις με τους οδικούς άξονες:
α) Βόνιτσα – Λευκάδα β) Άκτιο – Άγιος Νικόλαος....



Σύμφωνα με το Φ.Ε.Κ. 199 Α 21/12/2017
Άρθρο 1ο : «Τα έργα που περιλαμβάνονται στα επόμενα άρθρα της παρούσας χαρακτηρίζονται ως έργα γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας που συγχρηματοδοτούνται ή βρίσκονται υπό ένταξη σε κοινοτικά προγράμματα και στοχεύουν στη ουσιώδη βελτίωση των υποδομών, της περιφερειακής ανάπτυξης και της επανεκκίνησης της πραγματικής οικονομίας.»
Άρθρο 2ο : «1. Οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις ακινήτων που έχουν κηρυχθεί κατά τις πάγιες διατάξεις με τις παρακάτω αποφάσεις για κάθε ακολούθως περιγραφόμενο έργο υπάγονται στη διαδικασία του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων, σύμφωνα με την οποία με ειδική απόφαση του Δικαστηρίου επιτρέπεται η άμεση παράδοση των ακινήτων για την πραγματοποίηση εργασιών και πριν από τον προσδιορισμό και την καταβολή της αποζημίωσης:
……………………………….
στ) Φ.ΛΕΥΚ. 1/0/6896/11-10-2017 απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών (ΑΑΠ 250) για την κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για την κατασκευή του έργου: «Σύνδεση πόλης Λευκάδας με τον Οδικό Άξονα Άκτιο – Δυτικός Άξονας» μέσω των κλάδων Βόνιτσα – Λευκάδα (τμήμα α) και Άκτιο -Άγιος Νικόλαος (τμήμα β) στα Δημοτικά Διαμερίσματα Αγίου Νικολάου, Βόνιτσας, Πλαγιάς και Περατιά στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας,…»
      Τα έργα οδοποιίας που θα εκτελεστούν χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020 και έχουν συνολικό κόστος 52.449.600 €.
       Ύστερα από τα παραπάνω, είναι φανερό ότι ευοδώθηκαν οι προσπάθειες και της Δημοτικής Αρχής για την κατασκευή των κάθετων αξόνων Ακτίου-Αγίου Νικολάου και Λευκάδας-Βόνιτσας.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΕΚ 


9 σχόλια:

  1. Ο Δήμος Λευκάδας τι δουλειά έχει με πλαγιά Άγιο Νικόλαο Βόνιτσα?Ό Δήμος Ακτίου Βόνιτσας τι κάνει?Μόνο τα σκ9υπιδια ξέρει να παίρνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στείλτε το αυτό στον Αποστολάκη έτσι για πληροφόρηση μόνο.Ντροπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΤΟ ΦΕΚ
    ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΝ ΑΦΟΡΑ. Η ΛΕΥΚΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να είναι καλά οι Λευκαδιτες που μας φτιάχνουν το δρόμο,γιατί εμείς δήμαρχο εδώ στον Άγιο Νικόλαο δεν έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για ποιόν Δήμο μιλάς της Λευκάδας η της Βόνιτσας;Δεν νομίζω απο την Βόνιτσα να μιλά κανένας ,εδώ το Άκτιο Αμβρακία έχουμε 10 χρόνια και ακόμη δεν τελείωσε και βλέπουμε πότε θα τον περπατήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μακατιοι οι βλακεσ τω πνευματι
    ποιος φροντισε για τα 52 εκατομυρια?
    ο δημαρχος λευκαδας που δεν ξερει κατα που πεφτει η βονιτσα?
    ειναι αδικο να κατηγορηται ανωνυμα
    ρωτηστε η τραβατε μια μερα απο το δημαρχειο να μαθετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να μάθουμε για πέσμας,ο δρόμος Αμβρακία Άκτιο είναι απο το 2010 σε εκτέλεση και ακόμη να τελειώσει και ο Δήμαρχος δεν μιλά.Μην μας πει τώρα πως αυτός έκανε ενέργειες για το νέο έργο γιατί βλέπω να μην έχει τέλος ποτέ.Αφήστε να το πάρει η Λευκάδα για να γίνει γιατί με Αποστολάκη και σια δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ.

      Διαγραφή
  7. Ώρες ώρες σκέφτομαι να πάρω τα πολιτικά δικαιώματα μου και να πάω στη Λευκάδα να μην έχω καμια σχεσει με αυτούς εδώ.Τους σιχάθηκαν και οι πέτρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Lathos aytoi na figoun oi axristoi kai oxi emeis. Oi tixidioktes kai oi prosorini file mou kai oxi o politis kai mathe na polemas giati exeis dikaiomata kai an den ta ksereis katse na ta matheis kai einai pola.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο