Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Πρεμιέρα σήμερα για τα μπλόκα των αγροτών - Πού στήνονται τα μπλόκα

Στις 12 το μεσημέρι οι αγρότες της Καρδίτσας θα κλείσουν το νέο αυτοκινητόδρομο Ε65 που ενώνει την Λαμία με την Εγνατία Οδό κάνωντας «πρεμιέρα» στα μπλόκα

Μπλόκο με τρακτέρ κι άλλα γεωργικά μηχανήματα θα στήσουν την Τετάρτη 24 Ιανουρίου, στον κόμβο Μεγαλοχωρίου, στον αυτοκινητόδρομο Ε65, Τρικαλινοί αγρότες. Η απόφαση αυτή λήφθηκε σε σύσκεψη που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «η Ανοιξη» στο Μεγαλοχώρι.

Μπλόκο στήνουν και οι αγρότες που συσπειρώνονται στην Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, υλοποιώντας την απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, με την οποία αγρότες από όλη την Ελλάδα ξεκινούν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα.
Σημειώνεται πως ήδη έχει πραγματοποιηθεί αγροτικό συλλαλητήριο στα Φάρσαλα, ενώ νέο συλλαλητήριο με τρακτέρ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή και στον Τύρναβο. Σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας τονίζει πως τα προβλήματα των αγροτών είναι πολλά και επισημαίνει ότι «η πολιτική της κυβέρνησης, παλιά και νέα μέτρα, μειώνει συνεχώς το εισόδημα μας, οδηγεί μαζικά στην φτώχεια και τον αφανισμό χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους
». Τέλος, στην ανακοίνωση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, πως για όλα τα παραπάνω «μονόδρομος είναι ο αγώνας» και ανακοινώνουν πως προχωρούν σε στήσιμο μπλόκου στη Λάρισα την ερχόμενη Πέμπτη 25 Ιανουαρίου.
Να υπενθυμίσουμε ότι τα πάγια αιτήματα των αγροτών είναι ανάμεσα σε άλλα οι κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, η μείωση του κόστους παραγωγής, να μην υπάρξει κατάσχεση ή πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, χωραφιού ή στάνης, να μην ισχύσουν οι αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές του ΕΦΚΑ, καθώς και να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ στα χωράφια.
 https://www.dikaiologitika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο