Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Διακομιδές με δανεικά ασθενοφόρα για τους Αιτωλοακαρνάνες

  • Σε άθλια κατάσταση ο στόλος των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ. «Τα ασθενοφόρα μας μπαινοβγαίνουν στα συνεργεία» δηλώνουν εργαζόμενοι στη «Σ» 
  • Δράσεις στην πλατεία Δημοκρατίας στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης
Στο πλαίσιο της «Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης», η οποία ήταν αφιερωμένη σε όλους τους ιατρούς, νοσηλευτές και διασώστες του ΕΚΑΒ που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί εκδήλωση εκπαίδευσης και πρόληψης έκτακτων περιστατικών στην πλατεία Δημοκρατίας.  
Στην Αιτωλοακαρνανία δεν έχει σημειωθεί θανατηφόρο τροχαίο εν ώρα καθήκοντος, ωστόσο, οι συνθήκες που εργάζονται οι διασώστες, οι νοσηλευτές και οι γιατροί του ΕΚΑΒ είναι τραγικές ενώ συχνά – πυκνά γίνονται άκρως επικίνδυνες!
«Η δουλειά μας είναι πολύ αγχωτική, είμαστε συνέχεια με το στρες λόγω του σύντομου χρόνου που πρέπει να επέμβουμε. Έχουμε να κάνουμε με τον ανθρώπινο παράγοντα και είναι μεγάλη ευθύνη. Οι συνθήκες στο νομό μας είναι πολύ άσχημες σε σχέση με τα οχήματα. Δεν έχουμε παραλάβει κανένα νέο όχημα και όλα είναι στα συνεργεία ή μπαινοβγαίνουν και δανειζόμαστε από κοντινές πόλεις (Πάτρα – Πύργο κ.α.) για να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες και κυρίως να μην μείνουμε χωρίς ασθενοφόρο. Τα ασθενοφόρα είναι πολύ παλιά με χιλιάδες χιλιόμετρα και πλέον δεν αντέχουν τις συνθήκες εργασίας. Η δουλειά ταυτόχρονα είναι διαρκής και τα οχήματα δεν σταματούν καθόλου να δουλεύουν από το πρωί μέχρι την άλλη μέρα το πρωί» σημείωσε στη «Σ» η Εκπαιδεύτρια του ΕΚΑΒ Θεοδώρα Τσιώλη.
Η δράση αυτή, όπως τόνισε η κ. Τσιώλη, καθιερώθηκε το 2012 και έπειτα με αφορμή τον θάνατο σε τροχαίο του Διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης και ακόμη ενός διασώστη, όταν μετέβαιναν σε εκπαιδευτικό σεμινάριο. Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής εβδομάδας του ΕΚΑΒ που διοργανώνεται από τον Δήμο Αγρινίου και το ΕΚΑΒ Πάτρας – Δυτικής Ελλάδας, οι διασώστες ενημερώνουν τους πολίτες για τις πρώτες βοήθειες και την πρόληψη ώστε να μπορεί ο καθένας να βοηθήσει τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Πέραν όμως της δράσης που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην πλατεία Δημοκρατίας, έχουν προγραμματιστεί ενημερώσεις και εκπαίδευση σε δύο σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας, ένα στην Αμφιλοχία και ένα στο Αγρίνιο.
Κων/νος Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση» 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο