Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Κάλεσμα του κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΛΟΥΚΗ προέδρου Θυρρείου, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, εναντια στην εγκατάσταση μονάδας με βιορευστά στη Γουργουβλή

         Κάλεσμα στη  συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενάντια στην εγκατάσταση μονάδας με βιορευστά στη Γουργουβλή, που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 13:00, απευθύνει με ανακοίνωσή του ο κ. Χρήστος Παλούκης πρόεδρος της Τ.Κ. Θυρρείου.  
Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

     "Εμείς οι κάτοικοι του Θυρρείου, είμαστε κάθετα αντίθετοι με την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με βιορευστά στη θέση Γουργουβλή.
      Όλοι οι κάτοικοι στηρίζουν την απόφαση της τοπικής Κοινότητας Θυρρείου, που γνωμοδότησε αρνητικά για την εγκατάσταση και λειτουργία της μονάδας. 
     Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην καταστροφή της οικονομίας της περιοχής, του φυσικού περιβάλλοντος (Αμβρακικός Κόλπος -  Ακαρνανικά Όρη, ιαματικές πηγές), των αρχαιοτήτων του τόπου μας (το αρχαίο Θύρρειο ήταν η μεγαλύτερη πόλη της αρχαίας Ακαρνανίας), όπου δεν χωράνε μονάδες τέτοιου χαρακτήρα και δηλώνουμε αποφασισμένοι να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να αποτρέψουμε την εγκατάσταση της μονάδας.........

 
      Δεν θέλουμε ρυπογόνες επιχειρήσεις δίπλα στα χωράφια και στα σπίτια μας και δεν θα επιτρέψουμε, μαζί με την υποβάθμιση του επιπέδου ζωής μας, να καταστραφεί και η υγεία, το περιβάλλον και η ιστορία μας. 

       Καλούμε όλους τους κατοίκους της Θυρρείου του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και των γύρω περιοχών, τους φορείς, τους συλλόγους, να να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Τρίτη 28.11.2017 και ώρα 13:00 στη Γουργουβλή, για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην κατασκευή της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά στην περιοχή μας."

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. ΘΥΡΡΕΙΟΥ
Χρήστος Παλούκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο