Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Η εορτή του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ του Χιοπολίτου στο Αεροπορικό Απόσπασμα ΑΚΤΙΟΥ (ΦΩΤΟ)


Στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς

           Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος στις 26 Νοεμβρίου στην Αεροπορική Μονάδα Διασποράς του Αεροπορικού Αποσπάσματος Ακτίου Αιτωλοακαρνανίας (πρώην 131 Σμηναρχία Μάχης), η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Χιοπολίτου, επ’ονόματι του οποίου τιμάται ο Ιερός Ναός της Μονάδος Διασποράς. 
     Το πρωί της εορτής τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμά.
      Στην Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Στρατιωτικός ιερέας Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Πλυταριάς, Αντισυνταγματάρχης (Σ.Ι)  και ο Οικονόμος π. Χρήστος Βέττας, εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Βονίτσης και Αρχιερατικός Επίτροπος Βονίτσης......



     Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Κοσμάς, στο κήρυγμά του ανέλυσε το χωρίο της αποστολικής περικοπής: «Παρακαλῶ οὖν ὑμᾶς ἐγὼ ὁ δέσμιος ἐν Κυρίῳ ἀξίως περιπατῆσαι τῆς κλήσεως ἧς ἐκλήθητε….(Εφεσ. δ΄ 1)» το οποίο συνεδίασε με τον βίο του Αγίου Γεωργίου του Χιοπολίτου.
          Μετά την αναχώρηση από την Αεροπορική Μονάδα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς επισκέφθηκε τον ενοριακό Ι. Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Βονίτσης και συζήτησε με τους εφημερίους π. Δημήτριο Χέλμη και π. Χρήστο Βέττα καθώς και με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, ποιμαντικά και διοικητικά θέματα της ενορίας.

Εκ του Ι. Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Βονίτσης

Σημείωση: Ο μικρός Ιερός Ναός στο Άκτιο είναι από τους ελαχίστους στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον Ορθόδοξο κόσμο, που τιμώνται επ΄ονόματι του νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Χιοπολίτου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο