Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

ΒΟΝΙΤΣΑ: Σαν χθες 29 Νοεμβρίου 2009, πριν οκτώ χρόνια! Θεατρική παράσταση στη Βόνιτσα, με το έργο του συγγραφέα Ματέι Βισνιέκ: «Η Λέξη Πρόοδος στο Στόμα της Μητέρας μου Ηχούσε Φάλτσα»!

    Σαν χθες 29 Νοεμβρίου 2009, πριν οκτώ χρόνια, η ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ παρουσίασε στο κλειστό γυμναστήριο της Βόνιτσας, τη Θεατρική παράσταση του Ρουμάνου συγγραφέα Ματέι Βισνιέκ «Η λέξη πρόοδος, στο στόμα της μητέρας μου, ηχούσε φάλτσα», από την Θεατρική ομάδα του Δήμου Μαραθώνα, με δωρεάν είσοδο.
     Το σουρεαλιστικό και ονειρικό έργο προκάλεσε γέλιο, συγκίνηση και εντυπωσίασε τους θεατές. 

ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Σαν χθες πριν οκτώ χρόνια,
29 Νοεμβρίου 2009, Γυμναστήριο Βόνιτσας
Θεατρική παράσταση

      Αποτέλεσμα της  συνεργασίας  δύο φίλων, του σκηνοθέτη Νίκου Γκεσούλη (θεατρική σκηνή του Δήμου Μαραθώνα) και του προέδρου της Αμφικτιονίας Ακαρνάνων Φίλιππα Ντόβα...........



«Η λέξη πρόοδος, στο στόμα της μητέρας μου, ηχούσε φάλτσα»
Του Ματέι Βίσνιεκ

    Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι επιστέφει  στο σπίτι του μετά τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας. Το σπίτι βρίσκεται σε περιοχή που δεν ανήκει πλέον στην Σερβία, είναι κατεστραμμένο και η ζωή του ζευγαριού επικεντρώνεται στο να βρει τον μαζικό τάφο στον οποίο είναι θαμμένος ο γιός τους. 
     Το βαρύ κλίμα που επικρατεί στο σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού  (η γνωστή τραγωδία μετά από κάθε  πόλεμο), απαλύνεται από τις σκηνές σάτιρας στην Αθήνα, στο περιβάλλον όπου εκεί  έχει εγκλωβιστεί η κόρη του ζευγαριού.



*********************








ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο