Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Καταργείται το Υποθηκοφυλάκειο ΕΧΙΝΟΥ στην ΚΑΤΟΥΝΑ

             Μία ακόμη σημαντική Υπηρεσία καταργείται στην Κατούνα. Η κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Εχίνου από την Κατούνα, είναι μια δυσμενής εξέλιξη και στέρηση μίας ακόμα από τις ήδη αποψιλωμένες υπηρεσίες των χωριού.
      Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή, σε τρεις μήνες, δηλαδή από τον Ιανουάριο υπό κανονικές συνθήκες, καταργούνται όλα τα έμμισθα και τα άμισθα υποθηκοφυλακεία της χώρας και συστήνεται Οργανισμός Εθνικού Κτηματολογίου. 
     Έτσι καταργείται το υποθηκοφυλακείο Εχίνου και οι υπηρεσίες μεταφέρονται στο Κτηματολογικό Γραφείο του υποκαταστήματος Βάλτου, με έδρα την Αμφιλοχία..........



       Να σημειωθεί επίσης πως η αρμοδιότητα των νέων κτηματολογικών γραφείων θα φύγει από το υπουργείο Δικαιοσύνης και θα υπάγονται στο Περιβάλλοντος.
          Η αρνητική αυτή εξέλιξη σίγουρα θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και μεγάλη ταλαιπωρία στο κοινό που θα αναγκάζεται πλέον να μεταβαίνει για πάσης φύσεως θέματα αρμοδιότητας του Υποθηκοφυλακείου στην Αμφιλοχία, που θα είναι αναγκασμένο να καλύπτει αποστάσεις πολλών χιλιομέτρων για ένα απλό πιστοποιητικό. 

1 σχόλιο:

  1. Οι καροί αλλάζουν δηλαδή " τα πάντα ρεί "
    είμαστε στην ηλεκτρονική εποχή και γι' αυτό οργανώνεται το κράτος σε άλλη βάση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο