Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΤΟΥ 40 ΣΤΗ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ (ΦΩΤΟ: Τζένη παπαδημητρίου)






ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τζένη Παπαδημητρίου 

         Σήμερα όλοι οι Έλληνες και οι Κύπριοι και όσοι αισθάνονται Έλληνες γιόρτασαν το Ιστορικό ΟΧΙ ενάντια των κατακτητων του δικτακτορα Μουσολίνι.
     Έτσι και στο χωριό μας Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου εορταστηκε το Ιστορικό ΟΧΙ. Μετά την Πανηγυρικη Θεία Λειτουργία από τον πάτερ Αθανάσιο Κουλοχέρη, ακολούθησε ο Πανηγυρικος της ημέρας εντός του Ναού τού Αγίου Γεωργίου από την δασκάλα κα Αναστασία Χαριτακη.
    Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσοντων και κατάθεση στεφάνων από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Χρυσοβιτσας κ. Γιάννη Χρόνη, και τούς μαθητές τού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου........



   Στην συνέχεια ακολούθησε η παρελαση των μαθητών στην κεντρική πλατεία της Χρυσοβιτσας μπροστά στους επισήμους, στους γονείς των μαθητών και αρκετων συγχωριανων μας.
     Μετά το τέλος των εκδηλώσεων ο πρόεδρος κος Γιάννης Χρόνης πρόσφερε καφέ σε καφετέρια του χωριού μας στον πάτερ Αθανάσιο Κουλοχέρη, στις δασκάλες Κα Βικτωρία Τσουκαλά, Αναστασία Χαριτακη και στην Νηπιαγωγο Κα Ελένη Στασινου..

Χ Ρ Ο Ν Ι Α  Π Ο Λ Λ Α
ΑΣ ΑΠΟΤΙΣΟΥΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ. Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΧΡΕΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗΣ ΣΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

ΤΖΕΝΝΥ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ






































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο