Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Γ. Δέδες στο Μεσολόγγι: Ανακοίνωσε μελέτες και έργα (φωτο)

        
              Θερμής υποδοχής στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι έτυχε νωρίτερα σήμερα το βράδυ ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες που συνοδευόμενος από τον διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Υποδομών Σταύρο Καραγκούνη προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεις για έργα και μελέτες που αφορούν σε αντιπλημμυρική προστασία, αποκατάσταση καταστροφών και οδικούς άξονες.
        Από την πλευρά τους τόσο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Καστιφάρας όσο και η Αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά σημείωσαν ιδιαιτέρα την πολύ καλή συνεργασία που υπήρχε μεταξύ Περιφέρειας και ΥΠΟΜΕΔΙ, ώστε σήμερα να γίνοται αυτές οι ανακοινώσεις παρεμβάσεων που κατά κύριο λόγο αφορούν στο πρόγραμμα δημοσιών επενδύσεων του Υπουργείου.....



   Στην πολύ καλή αυτή συνεργασία στάθηκε και ο κ. Δέδες στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε. Σημείωσε όμως και την βοήθεια που υπήρχε από τους τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του δήμους κλπ, ώστε να επιτευχθεί ένας συγκεκριμένος σχεδιασμός σε οριζόντια διετίας. Ένας σχεδιασμός που, όπως είπε, επικεντρώνεται στις ανάγκες, όπως αυτές έχουν ιεραρχηθεί, αλλά και στις αναπτυξιακές προτεραιότητες και προοπτικές περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας.

Αναλυτικά ο κ Δέδες ανακοίνωσε:
-Πως τα έργα της Ιόνιας δεν τελείωσαν. Άμεσα ανατίθεται στον παραχωρησιούχο  η εκπόνηση συμπληρωματικών μελετών αδαπάνως για το δημόσιο  αντιπλημμυρικών στη διαδρομή της Ιόνιας. «Θέλουμε να έχουμε ώριμες μελέτες αντιπλημμυρικών έργων, ώστε να αξιολογήσουμε και αμέσως να προχωρήσουμε σε δέσμη παρεμβάσεων», τόνισε ο κ Δέδες, που όπως είπε το ίδιο θα συμβεί και με την Ολυμπία Οδό.
-Προωθείτε η πλήρης ωρίμανση μελετών , ώστε να γίνουν έργα αποκατάστασης των καταστροφών που προκάλεσαν οι κατολισθήσεις στην  Περίστα και την Κλεπά Ορεινής Ναυπακτίας.
-Ως προς τα οδικά έργα ο κ. Δέδες ανακοίνωσε την χρηματοδότηση μελέτης για την κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την ιόνια. Η μελέτη θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου, ώστε με έναν οργανωμένο φάκελο να γίνει αναζήτηση πόρων.
-Η αξιοποίηση πόρων ώστε να συντηρηθεί και να βελτιωθεί το υπάρχον οδικό δίκτυο. Πάνω από 5 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων  και συγκεκριμένα για το δρόμο Αγρίνιο – Κουβαράς. Ακόμη με 6,3 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθεί το έργο Πογωνιά – Πλαγιά, ενώ προβλέπεται η ολοκλήρωση δύο έργων στο δήμο Θέρμου. Συγκεκριμένα η ολοκλήρωση του ημιτελούς έργου των οδικών δικτύων που χρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα Πίνδος και την ολοκλήρωση του δρόμου Μελίγκοβα – Αμβρακιά.
     Ο κ Δέδες σημείωσε πως ζητούμενο είναι η καλύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων στο πλαίσιο πάντα της σφιχτής οικονομικής πολιτικής που υπάρχει.

         Στη συνέχεια ο κ. Κατσιφάρας  στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη ολοκλήρωσης των  μεγάλων οδικών αξόνων Άκτιο – Αμβρακία και Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα, έργα που χαρακτήρισε πολύ χρήσιμα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
       Ακόμη η βουλευτής Μ. Τριανταφύλλου τόνισε την σημασία της συνεχούς και αργαστης συνεργασίας μεταξύ τοπικών και περιφερειακών φορέων με το ΥΠΟΜΕΔΙ, ώστε να επιτευχθεί σωστός προγραμματισμός και αποτελεσματικότητα
          Ακολούθησαν ερωτήσεις στις οποίες απάντησε ο κ. Δέδες σχετικά με έργα υποδομών στην Αιτωλοακαρνανία. 
   Για την σύνδεση του Μεσολογγίου με την Ιόνια τόνισε πως η υφιστάμενη σύνδεση καλύπτει επαρκώς το Μεσολόγγι και τα όποια αιτήματα θα εξεταστούν, ενώ για το έργο Ακτιο- Αμβρακία είπε πως μέσα στις επόμενες ημέρες το υπουργείο θα πάει σε συμπληρωματικές συμβάσεις, ώστε να εγκριθεί και να ολοκληρωθεί η 4η εργολαβία (παράκαμψη Αμφιλοχίας) να προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό η τρίτη  και στη συνέχεια να δημοπρατηθεί το έργο-σκούπα, θεωρώντας πως με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η πιο γρήγορη ολοκλήρωση του έργου.







http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο