Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Καταγγελίες κρατουμένου για την κατάσταση στα κρατητήρια στο Αγρίνιο

Σοβαρές καταγγελίες για την κατάσταση στα κρατητήρια στον Αστυνομικό Μέγαρο του Αγρινίου, έκανε κρατούμενος στο agriniopress.gr
Ο κρατούμενος, καταγγέλλει πως τα κρατητήρια είναι γεμάτα κοριούς, εκφράζοντας παράλληλα τους φόβους του, μιας και όπως είπε μέχρι χθες ήταν στον ίδιο χώρο με κρατούμενο που ήταν ασθενής με AIDS. Ζήτησε μάλιστα να του γίνουν εξετάσεις, φοβούμενος μετάδοση της ασθένειας από τους κοριούς.

Μίλησε ακόμη για απαράδεκτη κατάσταση , καλώντας τους αρμοδίους να λάβουν άμεσα μέτρα απολύμανσης , καθαρισμού του χώρου και των κλινοσκεπασμάτων κλπ. Η τοπική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων έχει πάντως, ακόμη και με δικά της έξοδα προβεί σε απολύμανση, η τελευταία όμως έγινε πριν από δυο μήνες, ενώ στο μεταξύ έχουν από τα κρατητήρια περάσει εκατοντάδες άτομα, στην πλειοψηφία τους παράτυποι μετανάστες.
 Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης κ. Κωστάκη, έχει ήδη γίνει επαφή με τον Διοικητή του Τμήματος Μεταγωγών και τον αρμόδιο διαχειριστή, ώστε να γίνει έλεγχος και να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις στα έξι συνολικά κελιά που υπάρχουν στο κτίριο της Διεύθυνσης. “Δεν αποκλείω να έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα, ειδικά με τους κοριούς, γι’αυτό έχουμε ζητήσει άμεσα να γίνει έλεγχος και παρέμβαση όπου χρειαστεί. Εάν αυτό δεν γίνει εμείς θα είμαστε οι πρώτοι που θα το καταγγείλουμε, όπως έχουμε κάνει και κατά το παρελθόν, αφού το θέμα δεν αφορά μόνον τους κρατουμένους αλλά και πολλούς συναδέλφους μας, που είναι καθημερινά στα κρατητήρια και στην μεταφορά κρατουμένων.”, λέει ο κ. Κωστάκης.
 http://www.agriniopress.gr/


2 σχόλια:

  1. Σιγά μήν νοιαστουν οι χωροφυλακες τις συνθήκες διαβίωσης τον κρατουμένων.Αν είχαν ευαισθησία θα έκαναν αλλη δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα.Μπορει ένας στο εκατομμύριο να εναι άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο