Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Σύσκεψη φορέων Υγείας με ενδιαφέρον και για την Αιτωλοακαρνανία

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στην Αθήνα μεταξύ επιτελικών στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ, του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας και των συντονιστών του προγράμματος PHILOS.Το πρόγραμμα PHILOS αποτελεί ένα ευρωπαϊκό χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα , και αφορά την επείγουσα παρέμβαση υγείας για την προσφυγική κρίση. Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει από τον Μάρτιο και αναμένεται να ολοκληρωθεί αρχές του 2018.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν να συζητηθεί η έως τώρα πορεία υλοποίησης των δράσεων του προγράμματος, καθώς και να εξετασθούν από κοινού προτάσεις για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του προγράμματος.
Σημειώνεται ότι σταδιακά την υγειονομική κάλυψη του προσφυγικού πληθυσμού θα αναλάβει εξ’ολοκλήρου το κράτος, καθώς απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι όλοι οι διαθέσιμοι πόροι να κατευθυνθούν προς την πολιτεία και όχι προς τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, για τις οποίες μεγάλη συζήτηση έχει ανακύψει το τελευταίο διάστημα.
Το περιεχόμενο της σύσκεψης περιείχε και ‘άρωμα’ Αιτωλοακαρνανίας και αυτό διότι, αν και ο νομός δε διαθέτει δομές φιλοξενίας προσφύγων, ωστόσο περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό εμβολιασμού ειδικών πληθυσμιακών ομάδων (π.χ. Ρομά) για ασθένειες όπως η ιλαρά, η οποία έχει κάνει έντονη την παρουσία της τους τελευταίους μήνες στην Ευρώπη. Στόχος του μεγάλου αυτού εμβολιαστικού προγράμματος θα είναι ο περιορισμός τέτοιου είδους μεταδοτικών νοσημάτων.
Στη σύσκεψη παρευρέθηκε και ο συντονιστής υπηρεσιών υγείας του ΕΚΕΠΥ για τη Δυτική Ελλάδα Λάμπρος Δημητρογιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο