Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΗΓΕΩΡΓΟΣ: Ο σύγχρονος Μινώταυρος!

Γράφει ο Γιώργος Παληγεώργος*

     Ποιος ξέρει αλήθεια, αν οι από καταβολής κόσμου αδικίες (κι όχι μόνο οι μοντέρνες αδικίες του καπιταλισμού), έχουν τη ρίζα τους στο μήνα που τρέφει τους 11, στο μήνα Αύγουστο, δηλαδή, καλή ώρα!
     Μιλάμε για τις αδικίες των λίγων πάνω στους πολλούς, το ανάποδο δεν τόχουμε γνωρίσει… 
    Λέει λοιπόν η παράδοση, πως ο Αύγουστος είναι ο μήνας που τρέφει τους 11, τους υπόλοιπους 11 μήνες του χρόνου δηλαδή, καθώς οι καρποί του είναι τόσοι πολλοί, που συγκομισμένοι  φτάνουν να χορτάσουν το ντουνιά τον υπόλοιπο χρόνο.
    Στα πλαίσια των «επαναστατικών» αλλαγών οι αετονύχηδες τυχοδιώκτες του ΣΥΡΙΖΑ, βάλθηκαν να αλλάξουν και τον κύκλο της φύσης και της καρποφορίας. Έτσι θεωρούν ότι ο μήνας που τρέφει τους 11, είναι αυτός που αφορά τις κυβερνο-ομάδες  των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛκαι κανέναν άλλον. Ότι ο Αύγουστος είναι ιδιόκτητος μήνας της κυβερνητικής μειοψηφίας (1), που ελέω μνημονίων και διεθνούς (και ντόπιας) τοκογλυφίας, κυβερνούν τον τόπο. Και οι γραφίδες τους μας λένε, ο μήνας που τρέφει τους 11 θέλει Λαλιώτη και Παππά(δες)!...........



   Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα, με προσεκτική ταξινόμηση των δεδομένων, είναι πολύ χειρότερη της κληρονομικώ δικαιώματι μεταβίβασης του αλήστου μνήμης στέμματος! Κι αυτή η πολιτική πραγματικότητα εκτός από κοινωνικά βάρβαρη είναι και αισθητικά αηδιαστική! 
      Αυτός ο τόπος έζησε και ζει το βδελυρό νεποτισμό κάποιων κεντρικών οικογενειών, Παπανδρέου, Καραμανλή, Μητσοτάκη(παλαιότερα, Τρικούπη, Βενιζέλου, Πάγκαλου, Τσαλδάρη, Ράλλη κλπ), αλλά και περιφερειακών οικογενειών, όπως Γεννηματά, Βαρβιτσιώτη, Τζιτζικώστα, Κεφαλογιάννη κλπ. Κατά καιρούς, σε πάρα πολλούς νομούς οι βουλευτικές έδρες αποτελούν οικογενειακή σκυτάλη (Παπαϊωάννου, Σταμάτης, Καραγκούνης, Λιβανός  κ. ά. στην Αιτωλοακαρνανία). 
     Υπάρχουν ακόμα οι παρασκηνιακοί πολιτικοί που, σε περιπτώσεις ευκαιρίας,  γλοιωδώς πουλάνε εκδουλεύσεις στον Αρχηγό τους κι ως γνήσιοι πολιτικάντηδες-σάλιαγκες αναδεικνύονται σε κορυφαία αξιώματα, βλέπε Τσοχατζόπουλο και Λαλιώτη κυρίως, αλλά και  πλείστους άλλους μικρότερης αναγνωσιμότητας ανά την κομματική γεωγραφία. 
        Ένα τέτοιο πολιτικό σύστημα κυριαρχεί δύο αιώνες στην Ελλάδα, που όμως πια δε μπορεί να αναπαραχθεί, παρά τις αλλεπάλληλες πλην ανεπιτυχείς πολιτικές εγκυμοσύνες! 
     Βέβαια το πρόβλημα είναι ο καταπιταλισμός θα πουν πολλοί και θα έχουν δίκιο! Ναι το πρόβλημα είναι ο καπιταλισμός, όπως παλιότερα το πρόβλημα ήταν τα βασίλεια των βασιλέων και τα φέουδα των γαιοκτημόνων. Το πρόβλημα ήταν και παραμένει (με άλλον τρόπο) και δεν είναι άλλο απ’ την αδικία των λίγων πάνω στους πολλούς. Αυτή η αδικία σήμερα στηρίζεται πάνω σε πολιτικά Καπετανάτα που είτε είναι παλιά, είτε είναι νέα, που εκφράζουν και διαχρονίζουν αυτήν τη κοινωνικοοικονομική αδικία. Νέα τζάκια τα είχε πει, δημαγωγώντας, ο Ανδρέας και είδαμε τι πολιτικούς συνοδοιπόρους και τι πολιτικούς διαδόχους εξέθρεψε. 
         Αυτά τα πολιτικά καπετανάτα των 100-200 οικογενειών στην Ελλάδα, είναι ο σύγχρονος Μινώταυρος, που τρώει τις σάρκες και πίνει το αίμα του Ελληνικού λαού. Αυτά τα πολιτικά καπετανάτα, απόληξη μιας Ευρωενωσιακής παρακμής, είναι τα πρότυπα αυτών που κυβερνούν σήμερα κι οφείλουμε να τα ανατρέψουμε και να προχωρήσουμε στην πλήρη ανεξαρτησία της χώρας μας! Πρέπει να κάνουμε ολική επαναφορά και βάλουμε το δείκτη της πολιτικής μας θέλησης στις 5 Ιούλη του 2015, στη μοναδική συντριπτική πλειοψηφικά απόφαση του 62%, που άπλωσε τη δημοκρατία σε πρωτόγνωρη έκταση. Αλλιώς αυτές οι 100-200 οικογένειες θα συνεχίσουν να θεωρούν ότι η Ελλάδα τους ανήκει κληρονομικώ δικαιώματι..!
      Σήμερα, τοκετός μιας εγκυμοσύνης αλλόκοτης φαινομενικά αλλά ικανής να συνεχίσει με τον πιο αξιόπιστο τρόπο το παιγνίδι της κοινωνικής αδικίας, των λίγων πάνω στους πολλούς, με απίθανα κι απροσδόκητα για το ύψος τους κέρδη για τα φανς και το εν γένει τοκογλυφικό στρατόπεδο, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με πολύ ΠΑΣΟΚ και πολλή ΝΔ (ΑΝΕΛ και Παυλόπουλος). Το σύστημα λέει στα κόμματα, δηλαδή, αφού δε μπορούμε να γονιμοποιηθούμε κανονικά, μπλεκόμαστε όλοι μαζί οι μνημονιακοί κυβερνολάγνοι κι αυτό το ονομάζουμε κανονικότητα! Κι έτσι έχουμε μια κυβέρνηση οικουμενική, που δε μοιάζει με οικουμενική, αλλά είναι η καλύτερη οικουμενική. Και η διαπλοκή κάνει χρυσές δουλειές! Αργότερα βλέπουμε..!
     Έτσι φαίνεται να αφοπλίζεται η κοινωνία, πλασάροντας με τα εναγκαλισμένα τους ΜΜΕ, ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή, εκτός απ’ αυτήν του σύγχρονου μνημονιακού Μινώταυρου, που κατασπαράσσει τους πολλούς! Άρα οι πολλοί, δηλαδή ο Ελληνικός λαός, να παραδοθούν στη μοίρα τους! 
    Τι χρειαζόμαστε για όλα αυτά, λένε οι πολιτικοί καρεκλοκένταυροι; Χρειαζόμαστε τον Αύγουστο, το μήνα που τρέφει τους 11, που κανένας Έλληνας πολίτης δεν ασχολείται με προβλήματα και πολιτική και κάνουμε έτσι άνετα  τα σχέδιά μας! Και η οικογενειοκρατία καλά κρατεί και το παρασκήνιο καλά κρατεί και οι μυλόπετρες των μνημονίων αλέθουν τα πάντα! 
    Κι ο Ν. Παππάς υπουργός καναλοδιαπλοκής κλπ, φροντίζοντας για το μέλλον του πατέρα του, παρακάλεσε τον Τσίπρα να διατάξει τον άνθρωπο του Λαλιώτη το Σπίρτζη να τον διορίσει (Σ. Παππά), στον ΟΑΣΘ, για να μπορεί να συσκέπτεται πιο αγαστά με το Σαββίδη και ως Παππάς γενικώς να «χοροστατεί» στη Βόρεια Ελλάδα πελατοκεντρικώς και ψηφοθηρικώς διορίζοντας. Πιο αίσχος δεν υπάρχει!
   Ο Λαλιώτης (διωγμένος απ’ το Σημίτη και καταδικασμένος απ’ το Μητσοτάκη) διέταξε το Σπίρτζη να ενημερώσει τον Τσίπρα για το παραμύθι του, για το μακαρίτη τον Ανδρέα και να φτιάξει μια γέφυρα, που θα ενώνει το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ με τον εναπομείναντα ΣΥΡΙΖΑ, υπονοώντας πως είναι διατεθειμένος ο ίδιος, σ’ αυτό το νέο σχήμα, να δεχτεί ως δώρο το βουλευτιλίκι επικρατείας. Η δημοσιότητα της φιλαυτίας ξαναβρήκε τον παράγοντά της! 
    Και ζούνε αυτοί χλιδάτα (και λίγα λέμε) και μεις ακόμα αθλιότερα! 
     Η Παναγία να βάλει το χέρι της κι εμείς ας ξυπνήσουμε πριν μπει ο Σεπτέμβρης, για να φουσκώσουμε το κοινωνικό κύμα ανατροπής τους!

(1)Μειοψηφία, γιατί πάνω στο ποσοστό των πολιτών(αφαιρώντας την αποχή) που ψήφισαν το Σεπτέμβριο του 2015, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι 17, 5% και μαζί με τους ΑΝΕΛ 19%. Επιπλέον η διαμόρφωση του κυβερνητικού συσχετισμού προέκυψε από την υπερενισχυμένη αναλογική του μπόνους του 1ου κόμματος, αδιαφορώντας αν το μεγαλύτερο ποσοστό ήταν αυτό της αποχής. 

*Ο Γιώργος Παληγεώργος είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

3 σχόλια:

  1. Δεν τον έδιωξε ο Σημίτης το Λαλιώτη. Οι Αμερικανοί τον έδιωξαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για τομητσοτακεϊκο τζάκι να μας πεις πουτο ξέχασες, για τη siemens και τη novartis. αλλα απ ό,τι φαίνεται εισαι καλός στις γαργάρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. α ρε ελληνακο που κανεις και τον εξυπνο λεγοντας οτι τον Λαλιωτη τον διωξανε οι Αμερικανοι, ξυπνα λιγο ρε ποιον διωξανε οι Αμερικανοι τον αμερικανοτραφη Λαλιωτη? Ο Λαλιωτης εφυγε απο μονος του γιατι ηξερε τι ερχεται και αυτο που ερχοταν δεν θα ηταν καλο γαυτον, εφυγε για να γλυτωσει το τομαρι του για τις μασες που εκανε ολλα τα προηγουμενα χρονια ως υπουργος του ΠΑΣΟΚ, ειναι ο μοναδικος πολητικος που εχει φαει τα περισσοτερα απο ολους, ναι τον εδιωξαν οι Αμερικανοι οπως τοτε στο πολυτεχνειο που τον ειχανε φυγαδευσει οι Αμερικανοι με ελικοπτερο λιγο πριν μπουν τα τανκ μεσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο