Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Η Αμφικτιονία Ακαρνάνων παρουσιάζει στον ΜΥΤΙΚΑ, την «ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ» - Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΥΤΙΚΑ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017.
Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017- Ώρα 8.30 μμ
Πολιτιστικό κέντρο Τοπικής κοινότητας Μύτικα

Η Τοπική κοινότητα Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας και
η ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ
Παρουσιάζουν με πολυμέσα  την «ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ»

       Πρόκειται για μια εργασία η παρουσίαση της οποίας θα γίνει με πολυμέσα.  Η εργασία  δεν τοποθετεί την ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ σε μιά συγκεκριμένη τοποθεσία, αλλά αναφέρεται στο θέμα πως δημιουργήθηκε το πρόβλημα του γεωγραφικού προσδιορισμού της Ομηρικής Ιθάκης, από τα Ελληνιστικά χρόνια μέχρι σήμερα............

 
      Αναφέρεται στις πιό γνωστές θεωρίες, τα σημεία τριβής και υποθέσεων, μέσα από τα ομηρικά κείμενα. Σε όλα αυτά συνδέεται και ο νόστος του Οδυσσέα, ο νόστος του καθενός, για την δική του ανάμνηση. (διάρκεια 72 λεπτά).
        Ένα ταξίδι που αρχίζει από τα χρόνια πρό του Τρωικού πολέμου και φτάνει στα σημερινά χρόνια. Μια, εύκολη στην κατανόηση, παρουσίαση του προβλήματος «Ομηρική Ιθάκη», το πώς δημιουργήθηκε το ζήτημα του εντοπισμού της Ομηρικής Ιθάκης, τις θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί, και τα εδάφια της Οδύσσειας που δημιουργούν τις θέσεις ή αντιθέσεις των θεωριών. 
    Σε δεύτερο επίπεδο, η εργασία, μέσα από νοσταλγικές ανθρώπινες στιγμές, που όλοι έχουμε ζήσει, φέρνει σε παράλληλο πλάνο την συναισθηματική «Ομηρική Ιθάκη», τον «Νόστο» κάθε ανθρώπινης ανάμνησης.

Σας καλούμε να βρεθείτε μαζί μας. 
Ελάτε για ένα ταξίδι γνώσης και ανάμνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο