Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Ναυπάκτιος ο ένας νεκρός της τραγωδίας με το ελικόπτερο στον Σχοινιά (video)

 Ποιος είναι ο άτυχος επιβάτης του ελικοπτέρου που μετέδιδε live την πτώση – «Ήταν έμπειρος πιλότος, χρόνια σε αυτή την δουλειά», λένε για το χειριστή του μοιραίου ελικοπτέρου
Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πτώση του ψεκαστικού ελικοπτέρου με τρεις επιβαίνοντες λίγο πριν τις 10:00 το πρωί στην περιοχή του υδροβιότοπου στο Σχοινιά.
 Τα θύματα είναι, ο χειριστής του αεροσκάφους Δημήτρης Πρέντζας και ο Χριστόφορος Αλέξανδρος Βουλγαρέλης, φύλακας που εργαζόταν στο κωπηλατήριο της περιοχής του Σχοινιά.

Ο τρίτος επιβάτης βρίσκεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο. Πρόκειται για έναν φοιτητή που έκανε την πρακτική του.
O χειριστής του μοιραίου ελικοπτέρου ήταν συνταξιούχος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας με δική του εταιρεία με ελικόπτερα, η οποία έχει έδρα στον Πειραιά.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της εταιρείας παρέχονται υπηρεσίες ενοικίασης, ναύλωσης αεροσκαφών,  αεροψεκασμοί, συντήρηση ελικοπτέρων και μυοκτονίες.
Υπάλληλος του γραφείου που μίλησε στο protothema.gr δήλωσε σοκαρισμένη χωρίς να μπορεί να πιστέψει τι έχει συμβεί «Είμαστε σοκαρισμένοι, δεν μπορούμε να πιστέψουμε τι έχει συμβεί. Είναι πάρα πολύ δύσκολες αυτές οι ώρες. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει καλά καλά τι έχει συμβεί. Ήταν έμπειρος πιλότος, χρόνια σε αυτή την δουλειά. Ήταν πιλότος  συνταξιούχος της Πολεμικής αεροπορίας» είπε εμφανώς συγκινημένη στο protothema.gr.
Όλοι μιλούν για ένα έμπειρο πιλότο που λάτρευε την δουλειά του και είχε πάθος για αυτήν.
Ο άτυχος πιλότος του ελικοπτέρου
Το protothema.gr φέρνει στο φως και βίντεο από παλαιότερους αεροψεκασμούς που είχε πραγματοποιήσει στη Ναυπακτία.

Ποιος είναι ο άτυχος επιβάτης του ελικοπτέρου που μετέδιδε live την πτώση

Ένα ειρωνικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στον Χριστόφορο Αλέξανδρο Βουλγαρέλη.

 Όπως φαίνεται από το βίντεο ντοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας λίγο μετά την πτώση του ελικοπτέρου, ο Βουλγαρέλης μετέδιδε live την πτήση του μοιραίου ελικοπτέρου δύο ώρες πριν τη συντριβή του.
«Έλεγχος βάρδιας από ψηλά», έγραψε χαρακτηριστικά στη live μετάδοση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.
Ο αδικοχαμένος νέος και πατέρας ενός παιδιού, ασχολούνταν με το bodybuilding και είχε πάρα πολλές διακρίσεις. Μία από αυτές ήταν η κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Wabba World το έτος 2016

 Ο ίδιος φρόντιζε να περνά αρκετό χρόνο με τον γιο του και μοιραζόταν αρκετά στιγμιότυπα με τους διαδικτυακούς του φίλους, οι οποίοι είναι συγκλονισμένοι και έχουν κατακλύσει με σχόλια τους το βίντεο που ανέβασε σε live μετάδοση, από την μοιραία βόλτα με το ελικόπτερο.
Όλοι μιλούν για έναν άριστο οικογενειάρχη, κοινωνικό άνθρωπο με ήθος και αρχές που έφυγε αιφνίδια βυθίζοντας στο πένθος φίλους, συγγενείς, αλλά και τον μονάκριβο γιο του, στο οποίο όπως όλοι αναφέρουν είχε μεγάλη αδυναμία.

Για τον άτυχο υπάλληλο σεκιούριτι, μίλησε συνάδελφός του που εργάζονται μαζί τους τελευταίους έξι μήνες στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά.
Ο συνάδελφος του άτυχου Άκη Βουλγαρέλη, φανερά συναισθηματικά φορτισμένος λέει πως έμαθε τα τραγικά νέα από τις ειδήσεις. Αμέσως πήρε τους συναδέλφους του τηλέφωνο και επιβεβαίωσε τα τραγικό δυστύχημα: Ο συνάδελφος και φίλος του δεν βρίσκεται πια στη ζωή.
«Ήταν άψογος άνθρωπος, οικογενειάρχης, συνάδελφος. Γενικά ήταν άνθρωπος της δράσης», λέει χαρακτηριστικά.
Ο άτυχος υπάλληλος σεκιούριτι ήθελε πολύ να πετάξει με ελικόπτερο, το έλεγε στους συναδέλφους και σήμερα το ζήτησε από τον πιλότο του ψεκαστικού, ο οποίος έχασε επίσης τη ζωή του από την σφοδρή σύγκρουση.
Κανείς όμως δεν μπορούσε να φανταστεί πως αυτή η πτήση που τόσο πολύ ήθελε να κάνει θα του κόστιζε την ίδια του τη ζωή.



 «Την προηγούμενη εβδομάδα ήμασταν μαζί. Τρώγαμε μαζί, συζητάγαμε για τις άδειες». 
Στο protothema.gr μίλησε και ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου και εξήγησε πώς έγινε η τραγωδία: «Το περιστατικό έγινε εκτός υπηρεσίας. Αφού τελείωσε τη ρίψη ο χειριστής, ένας φοιτητής που συμμετέχει σε 6μηνο πρόγραμμα στην περιφέρεια ζήτησε να κάνουν μία βόλτα για να δει τη διαδικασία. Τότε, και ο υπάλληλος ασφαλείας του υγροβιότοπου ζήτησε να μπει και εκείνος. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσαν σε καλώδια της ΔΕΗ».
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε για το συμβάν στις 9:48 το πρωί. Επί τόπου έσπευσαν 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα καθώς και ελικόπτερο του Ναυτικού, οι οποίοι συμμετείχαν στη δύσκολη επιχείρηση λόγω τους βαλτώδους σημείου.
Επίσης, το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού ( S70B, AEGEAN HAWK) και έναν δύτη, μετά από αίτημα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο