Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Eίχε κατασκευάσει ψεύτικη ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ και ζητούσε χρήματα!

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξιχνιάστηκε υπόθεση παραβίασης της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία και απόπειρας απάτης κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου.
Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ημεδαπού. Ο δράστης κατείχε ιστοσελίδα στην οποία χρησιμοποιούσε αθέμιτα και με απατηλό τρόπο την ονομασία “Α.Σ.Ε.Π.” και έφερε περιεχόμενο και εμφάνιση που προσομοίαζε στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού. Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, εξιχνιάστηκε υπόθεση παραβίασης της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία και απόπειρας απάτης κατ’ εξακολούθηση μέσω διαδικτύου, για την οποία κατ
ηγορείται ημεδαπός κάτοχος ιστοσελίδας του διαδικτύου.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), σύμφωνα με την οποία ιστοσελίδα του διαδικτύου χρησιμοποίει με αθέμιτο και απατηλό τρόπο την ονομασία «Α.Σ.Ε.Π.», ενώ φέρει περιεχόμενο και εμφάνιση που προσομοιάζει στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού.
Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, ο διαχειριστής της ιστοσελίδας παραπλανούσε τους επισκέπτες της, δημιουργώντας τους την εντύπωση πως πρόκειται για την επίσημη ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. και προσέφερε, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος, υπηρεσίες οι οποίες παρέχονται δωρεάν από τον Οργανισμό. Για τα ανωτέρω ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για τη πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Από την εμπεριστατωμένη ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα που επακολούθησε, αξιοποιήθηκαν όλα τα στοιχεία - δεδομένων της υπόθεσης και πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.).
Αποτέλεσμα της έρευνας ήταν να διακριβωθεί η εμπλοκή ενός ημεδαπού ως διαχειριστή - κατόχου της επίμαχης ιστοσελίδας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, η οποία υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή. Επιπλέον, μετά από απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.), η ιστοσελίδα απενεργοποιήθηκε προσωρινά και αναμένεται η οριστική διαγραφή της.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες, που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERKID
 Γραφείο Τύπου Γεν. Αστ. Διεύθυνσης Περ. Δυτικής Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο