Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Όμορφη η παρουσίαση βιβλίου του ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ: "Η ΑΜΑΔΡΥΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΔΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ" στην Αθήνα (ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ)




     Μια πολύ όμορφη παρουσίαση του βιβλίου του εκπαιδευτικού Γιάννη Γερογιάννη: «Η Αμαδρυάδα και τα ιερά δάση της Ελλάδας» με πάρα πολύ κόσμο, έγινε χθες βράδυ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 Ιουνίου 2017 στο Έναστρον Βιβλιοκαφέ στην Αθήνα.
    Το βιβλίο είναι -έγχρωμο με αρχειακό υλικό και 150 φωτογραφίες και μας ταξιδεύει στη βελανιδιά, που αποτελούσε το ιερό δέντρο από τα βάθη της ανθρωπότητας, ήταν το ιερό δέντρο των αρχαίων Ελλήνων, ήταν αφιερωμένο στο Δία και αποτελούσε σύμβολο δύναμης............



     Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο πρώην υπουργός Δημήτρης Στρατούλης, μέλος του πολιτικού συμβουλίου της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και την παρουσίαση χαιρέτησαν ο Μπάμπης Τσελεπής - Πρόεδρος Ξηρομερίτικης Εταιρείας Λόγου και Τέχνης, ο Δημήτρης Γκότζος - Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Β Αθήνας και ο Κώστας Καρούσος - Αντιπρόεδρος Εταιρίας Λογοτεχνών Ελλάδος, ο οποίος απουσίαζε και την επιστολή διάβασε η Ηλέκτρα Μήτσουρα θεατρολόγος.
   Για το βιβλίο μίλησαν ο Μανώλης Θεοδωρίδης, αντιπρόεδρος του συλλόγου φίλων της βελανιδιάς, ο οποίος γνωρίζει την βελανιδιά και το δάσος όσο κανένας άλλος, και ο συγγραφέας Γιάννης Γερογιάννης που μετέφερε και μετέδωσε τα μηνύματα του βιβλίου με τον καλύτερο τρόπο.
    Κατά την εκδήλωση ακούστηκαν μελοποιημένα ποιήματα με τη φωνή της μουσικού Ελένης Καραβούζη, κείμενα διάβασε η Ρέα Γιαννοπούλου - θεατρική συγγραφέας και οι μαθήτριες του 1ου δημοτικού σχολείου ψυχικού παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο εμπνευσμένο από τις Αμαδρυάδες και τα παιδιά ήταν εξαιρετικά και όλοι χάρηκαν με το ταλέντο τους και την όμορφη παρουσίαση τους.


























































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο