Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας για τις αλλαγές στα Θρησκευτικά

Μετά την έκδοση των νέων ΦΕΚ με τις αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, αποφάσισε την έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας στις 27 Ιουνίου υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, προκειμένου να ενημερωθεί «περί των προγραμμάτων του μαθήματος».

Ο αρχιεπίσκοπος αναφέρει ότι η εργασία της Τριμελούς εξ Αρχιερέων Επιτροπής της Εκκλησίας και η συνεργασία της με τους αρμόδιους φορείς του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «είχαν ως αποτέλεσμα την κατάργηση των παλαιών ΦΕΚ και την δημοσίευση νέων για το μάθημα των Θρησκευτικών».
Ο Αρχιεπίσκοπος και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θεώρησαν ότι πρέπει να υπάρξει ενημέρωση όλων των μητροπολιτών στην Ιεραρχία προκειμένου να ακουστούν όλες οι απόψεις.

 Newsroom ΔΟΛ

1 σχόλιο:

  1. κ. Σεβασμιωτατε Ιερωνυμε, παρακαλουμε αμεσα να παρεμβετε, διοτι τα πραγματα εχουν ξεφυγει. Δεν ειμαστε υποχρεωμενοι να δεχθουμε σα γονεις τις μπαρουφες που θα γραψουν οι κυβερνοντες στα νεα βιβλια των θρησκευτικων και της Ιστοριας του λαου μας. Θελουν να μας αλλοιωσουν ως λαο. Μην τους επιτρεψετε να τα πραξουν. Φωναξτε μας, οπως μας φωναζε και ο μακαριστος κ. Χριστοδουλος και θα ερθουμε διπλα σας. Εχουμε υποχρεωση ως γονεις να προστατεψουμε τα παιδια μας απο καθε ειδους τετοια απειλη.
    Ο Θεος και η Παναγια βοηθεια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο