Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Εργολαβία για την διαγράμμιση και τη βελτίωση δρόμων σε όλη την Αιτωλοακαρνανία (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)


Μια σημαντική εργολαβία, η οποία έχει ενεργοποιηθεί για τη διαγράμμιση και την βελτίωση ασφαλτοστρωμένων δρόμων σε όλη την Αιτωλοακαρνανία, επισκέφτηκε χθες 21/6 η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνα Σταρακά.  Πρόκειται για εργολαβία που αφορά σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα και η Αντιπεριφερειάρχης επιθεώρησε τις εργασίες στην Επαρχιακή Οδό Κατοχής-Αστακού στην περιοχή του Λεσινίου, παρουσία των τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Το συνολικό έργο έχει την ονομασία: «ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, Π.Ε. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ΕΤΩΝ 2014-2016», με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ, ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του 2014.
Οι επαρχιακές αυτές οδοί είναι ασφαλτοστρωμένες, παρουσιάζουν όμως διάφορα προβλήματα (λάκκους, έμφραξη και φθορά τεχνικών έργων απορροής όμβριων υδάτων, έλλειψη οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης, πολλά χόρτα, κ.α.) και το έργο θα βοηθήσει στην συντήρηση και βελτίωση των ασφαλτοστρωμένων τμημάτων των κύριων επαρχιακών  οδών της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας περιλαμβάνοντας:
  • Κοπή χόρτων και άρση καταπτώσεων
  • Επένδυση τάφρων και κατασκευή σωληνωτών
  • Καθαρισμό τάφρων και οχετών
  • Επούλωση λάκκων με ασφαλτόμιγμα
  • Κατασκευή ισοπεδωτικής στρώσης ασφαλτομίγματος μεταβλητού πάχους όπου χρειάζεται
  • Διαγράμμιση του οδοστρώματος , τοποθέτηση πινακίδων και οριοδεικτών.
Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Σταρακά δήλωσε σχετικά: «Μια πολύ σημαντική εργολαβία για την φροντίδα και την ασφάλεια του οδικού δικτύου της Αιτωλοακαρνανίας ενεργοποιείται για να αποκαταστήσει αρκετά από τα προβλήματα των ασφαλτοστρωμένων οδοστρωμάτων. Ειδικά στο θέμα του καθαρισμού από χόρτα και την διαγράμμιση ήταν κρίσιμο να ξεκινήσει άμεσα. Ελπίζουμε σύντομα να έχουμε μεγαλύτερη αποδέσμευση πόρων διότι το οδικό δίκτυο της Περιφερειακής μας Ενότητας είναι τεράστιο και οι ανάγκες του είναι διαρκείς».


1 σχόλιο:

  1. Βοή βοωντος εν τη ΕΡΗΜΟ ΒΛΕΠΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΟΥΡΙΩΤΗΣΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΑ ΣΤΑΡΑΚΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΑΚΟΜΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ .....ΨΩΜΑ ....ΝΤΡΟΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο