Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Παναγιώτη Λαζαρόπουλου: "Η ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ χτες και σήμερα" στην Αθήνα




        Πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 23 Ιουνίου  2017, στη Στοά του Βιβλίου, στην Αθήνα, από την Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία και τον Σύνδεσμο Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου «Τα Κόροντα» εκδήλωση για τη παρουσίαση του Βιβλίου του συγγραφέα Παναγιώτη Δ. Λαζαρόπουλου "Η ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ χτες και σήμερα" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «ΔΡΟΜΩΝ».
     Το νέο βιβλίο του συμπατριώτη μας Παναγιώτη Δ. Λαζαρόπουλου, μας μεταφέρει με τα κείμενα του στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου των προηγούμενων χρόνων αλλά και του σήμερα και συνδέει το πλούσιο παρελθόν με το δυναμικό παρόν του χωριού...........

 
     Το βιβλίο οδοποιπορικό στην ιστορία της Χρυσοβίτσας συντόνισε ο Παναγιώτης Κοντός, καθηγητής Πανεπιστημίου και Πρόεδρος της Αιτωλικής πολιτιστικής Εταιρείας και χαιρετισμούς απηύθυναν:

-Ο Ταξιάρχης Σάββας Πρόεδρος του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων 
-Ο Παναγιώτης Χολής Πρόεδρος της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας (ΠΑΝ.ΣΥ) και
-Ο Αλέξανδρος Σάββας, εφέτης, επίτιμος Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ.

      Αμέσως μετά μίλησε ο Γιάννης Δημητρούκας, Ιστορικός - διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Μονάχου ο οποίος τόνισε τον λαογραφικό ιστορικό πλούτο του βιβλίου, το οποίο ξεναγεί τον αναγνώστη σε όλες τις πτυχές της ιστορίας και της ζωής της Χρυσοβίτσας, στη γενέθλια γη, στις ρίζες τους και μπλέκεται όμορφα το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον.
        Παίρνοντας τελευταίος το λόγο ο συγγραφέας Πάνος Λαζαρόπουλος, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν στη διοργάνωση της παρουσίασης, τους εκλεκτούς επισκέπτες και τους ομιλητές. 

Καλοτάξιδο να είναι το βιβλίο....













































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο