Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Κ.Μίχαλος από Αγρίνιο: «Στην κατάσταση της Ελλάδας δεν χωράνε κόμματα και χρώματα» (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)



Ξεκίνησε το πρωί στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο η συνεδρίαση της Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Στο πλαίσιο της συνεδρίασης θα συζητηθούν πολλά ζητήματα που αφορούν τους επιχειρηματίες και του εμπόρους, ενώ θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν ζητήματα όπως η συμφωνία μεταξύ Ελληνικής Κυβέρνησης και θεσμών στο Eurogroup, οι επιπτώσεις της στις επιχειρήσεις και γενικότερα στην Ελληνική Οικονομία, ο ρόλος των Επιμελητηρίων ως βασικοί συντελεστές ανάπτυξης στην οικονομία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, και οι τρέχουσες εξελίξεις επί του νέου νόμου πνευματικών δικαιωμάτων και της ΑΕΠΙ Α.Ε και η συμφωνία συνεργασίας ΚΕΕ – ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής θα αναλύσει τον ρόλο των Επιμελητηρίων ως συντελεστές ανάπτυξης, καθώς επίσης και θα παρουσιάσει το έργο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας. Το θέμα της συμφωνίας μεταξύ Ελληνικής Κυβέρνησης και θεσμών στο Eurogroup και οι επιπτώσεις της στις επιχειρήσεις και γενικότερα στην Ελληνική Οικονομία θα αναπτύξει ο Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Μετά την λήξη της συνεδρίασης ο κ. Μίχαλος και ο κ. Τσιχριτζής παραχώρησαν συνέντευξη τύπου κατά την οποία ο κ. Μίχαλος τόνισε πως: «η απόφαση του eurogroup δεν ήταν αυτό που περιμέναμε, αλλά για να επιστρέψεις στην ανάπτυξη γίνεται κερδίζοντας την αξιοπιστία. Ωστόσο η απόφαση αυτή διώχνει την θεωρεία του grexit και άλλες αντίστοιχες και ανώμαλες θεωρείς. Μετά τις εξέλιξη αυτή ας προχωρήσουμε επιτέλους στις μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να κάνουμε από μόνοι μας. Τα κυβερνητικά στελέχη ενστερνιστήκαν την ανάγκη θα ελπίζουμε από τον Σεπτέμβριο να δούμε εισροή κεφαλαίου  με παράλληλη αποκλιμάκωση των φόρων και την αναδόμηση του τραπεζικού συστήματος, το οποίο είναι αδύναμο. Ελπίζουμε να ξεκινήσει η αποπληρώνει των χρεών του δημοσίου, αφού ο μεγαλύτερος «μπαταχτσής» στην Ελλάδα είναι το δημόσιο.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής, αφού ευχαρίστησε τον κ. Μίχαλο για την αποδοχή της πρόσκλησης για την διεξαγωγή του συνεδρίου στο Αγρίνιο, σημείωσε πως: «τα λόγια του κ. Μίχαλου εκφράζουν όλα τα επιμελητήρια της χώρας. Είτε μεμονωμένα τα επιμελητήρια για τοπικά θέματα, είτε συλλογικά για πανελλήνια θέματα εκφράζονται μέσα από την Κεντρική Ένωση των Επιμελητηρίων, συνεπώς και για όλα τα φορολογικά, επιχειρηματικά θέματα. Οι κατευθύνσεις δίνονται γενικότερα από την Κεντρική Ένωση. Μέσα από την συζήτηση δόθηκε η δυνατότητα να ενημερωθεί και η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και οι Πρόεδροι που παρέστησαν για τα θέματα που αφορούν την Αιτωλοακαρνανία και το τι έχει πράξει το Επιμελητήριό μας. Αναδείχθηκε επίσης για ακόμη μια φορά το μέγιστο ζήτημα της ΑΕΠΙ. Η συμφωνία που έκλεισε ο Πρόεδρος με την «Αυτοδιαχείριση» λύνει τα θέματα του κλάδου των ξενοδόχων και των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος».
Ωστόσο, ο κ. Μίχαλος στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου «επεκτάθηκε» και τοποθετήθηκε και για άλλα ζητήματα. «Από το 2010 είχα ισχυριστεί πως για την αποφυγή δυσκολιών και συμπεριφορών δανειστών και ετέρων υπάρχει ανάγκη εθνικής συναίνεσης και συνεργασίας. Δεν χωράει η κατάσταση στην χώρα μας κόμματα και χρώματα» δήλωσε σχολιάζοντας και ζητήματα της Αιτωλοακαρνανίας δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον κ. Τσιχριτζή, λέγοντας γ αυτόν: «ήρθα αισιόδοξος και φεύγω αισιόδοξος γιατί η επιχειρηματικότητα στην Αιτωλοακαρνανία είναι σε πολύ καλά χέρια, στα χέρια του Παναγιώτη του Τσιχζριτζή. Επίσης, Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Κώστας Μίχαλος προέτρεξε ως πρώτο ζήτημα, τόσο για την Αιτωλοακαρνανίας, όσο και για την Δυτική Ελλάδα την έλλειψη υποδομών, αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «οι υποδομές φέρνουν και την ανάπτυξη και η Δυτική Ελλάδα και η Αιτωλοακαρνανία έμεινε πίσω τα τελευταία 40 χρόνια. Την ίδια στιγμή τα συντριπτικά πλεονεκτήματα της Αιτωλοακαρνανίας είναι δεδομένα.
Ο Κώστας Μίχαλος μίλησε για τα κίνητρα ανασύστασης του φορολογικού συστήματος, αναφερόμενος στο Αμερικανικό μοντέλο φορολόγησης, στις αποκρατικοποιήσεις και στην σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με τον όρο το management να το έχουν οι ιδιώτες, κάτι που θα φέρει πιο γρήγορα την ανάπτυξη.
Στο τέλος της συνεδρίασης ο κ. Τσιχριτζής προσέφερε στον κ. Μίχαλο ως αναμνηστικό δώρο το έμβλημα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, όπως επίσης ο κ . Τσιχριστζής δέχθηκε από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βιωτίας ως δώρο το έμβλημα του Επιμελητηρίου Βιωτίας.






1 σχόλιο:

  1. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ (ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ) ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΚΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙΣ,ΠΟΥ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ.ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ-ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ,Η ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 35ε ΤΟ ΠΗΓΑΝ ΣΤΑ 53ε (ΑΥΞΗΣΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 50%) ΕΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ-ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΓΙΑΤΙ???,Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΜΕ ΥΦΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΜΕ ΚΟΙΤΑΞΕΙ<<> ΚΑΙ ΜΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο