Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Πέφτουν οι τίτλοι ολοκλήρωσης της Ιόνιας οδού – Δείτε τις δύο εκκρεμότητες

Με δύο εκκρεμότητες συνολικού μήκους 41 χιλιομέτρων που αναμένεται να κλείσουν το αργότερο μέσα στον Αύγουστο, προχωρεί η ολοκλήρωση της Ιόνια Οδού, η κατασκευή της οποίας έχει περιορίσει αισθητά τις αποστάσεις για τους οδηγούς που διασχίζουν τον οδικό άξονα Αντίρριο-Γιάννενα.
Σήμερα, το ταξίδι από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα, μέσω των λειτουργούντων τμημάτων, διαρκεί σχεδόν 2 ώρες, αντί 3,5 ωρών που απαιτούνταν μέσω της υφιστάμενης Εθνικής Οδού.

Με την πλήρη ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου, η διάρκεια του ταξιδιού θα μειωθεί σε μόλις 1 ώρα και 30 λεπτά. Ήδη, η απόσταση από το Αντίρριο έως την Αμφιλοχία, μειώθηκε στα 50 περίπου λεπτά, αντί 1 ώρας και 35 λεπτών που ήταν μέσω της υφιστάμενης Εθνικής Οδού. Οι καθυστερήσεις στις απαλλοτριώσεις έχουν φρενάρει την παράδοση του συνόλου του έργου.
Στο τμήμα από Αμφιλοχία – Σελλάδες Άρτας υπολείπεται η παράδοση των 27 χλμ. που έχει μπλοκάρει η καθυστέρηση στην παράδοση της γης στην περιοχή του Κρίκελλου. Το τμήμα αναμένεται να παραδοθεί το αργότερο ως τα τέλη Ιουλίου. Σε ότι αφορά το τελευταίο κομμάτι του αυτοκινητόδρομου «Πέρδικα Ιωαννίνων – Εγνατία» μήκους 14 χιλιομέτρων, η παράδοση υπολογίζεται τον Αύγουστο. Το έργο έχει καθυστερήσει λόγω καθυστέρησης στις απαλλοτριώσεις στην περιοχή του Αβγού.
Μαζί με τα 11 χιλιόμετρα που δόθηκαν στις αρχές του μήνα από την κοινοπραξία του έργου (από την είσοδο της σήραγγας της Κλόκοβας ως Αντίρριο), οι οδηγοί έχουν πλέον ένα ενιαίο σημείο σύνδεσης με τη γέφυρα Ρίου – Αντίρριου μήκους 102 χιλιομέτρων έως τον Ανισόπεδο Κόμβο Αμφιλοχίας. Το τμήμα αυτό περιλαμβάνει δύο λωρίδες κυκλοφορίας και Λωρίδα ΄Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) σε όλο το μήκος, καθώς και μεγάλα τεχνικά έργα όπως:
Η σήραγγα της Μακύνειας μήκους 542 μέτρων – Η σήραγγα της Κλόκοβας μήκους 2.950 μέτρων – Η γέφυρα που περνάει πάνω από τον ποταμό Εύηνο συνολικού μήκους 260 μέτρων και μέγιστου ύψους 35 μέτρων
Η σήραγγα της Καλυδώνας μήκους 1.200 μέτρων
Το ταξίδι, από Σελλάδες Άρτας έως Πέρδικα Ιωαννίνων, παραδόθηκε σε κυκλοφορία τον περασμένο Μάρτιο, μειώνοντας τη χρονοαπόσταση της διαδρομής σε λιγότερο από 30 λεπτά αντί σχεδόν 1 ώρας που απαιτούνταν πριν μέσω της υφιστάμενης Eθνικής Oδού. Στο συγκεκριμένο τμήμα παραλαμβάνονται σημαντικά τεχνικά, όπως η γέφυρα Γυμνότοπου συνολικού μήκους 252 μέτρων και μέγιστου ύψους 30 μέτρων, καθώς και η εντυπωσιακή γέφυρα Τσαγκαρόπουλου, συνολικού μήκους 447 μέτρων και μέγιστου ύψους 57 μέτρων.
Σημαντικά τεχνικά έργα περιλαμβάνονται και στα τελευταία 14 χλμ. του άξονα όπως η γέφυρα Κρυφοβού συνολικού μήκους 280 μέτρων, καθώς και η σήραγγα της Αμπελιάς μήκους 900 μέτρων.
patrasimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο