Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Στο Περγαντή (περιοχή Θυρρείου Βόνιτσας) βρέθηκε νεκρό σπάνιο Όρνιο (ΦΩΤΟ)







      Ένα από τα ελάχιστα όρνια  (Gyps fulvus) που ζει στα Ακαρνανικά όρη, βρέθηκε προχθές νεκρό κοντά κοντά στη κορυφή Περγαντή στη περιοχή Θυρρείου Βόνιτσας.
     Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Θυρρείου κ. Χρήστος Παλούκης, το σπάνιο πουλί εντοπίστηκε νεκρό δίπλα σε ενα νεκρό μοσχάρι και δύο νεκρές αλεπούδες και όπως αποδείχτηκε το αρπακτικό δεν ήταν χτυπημένο, αλλά δηλητηριασμένο..........



     Ο πληθυσμός των επιβλητικών ορνέων έχει υποστεί δραματική μείωση τελευταία, η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων. Δυστυχώς κάποιοι ασυνείδητοι σκορπίζουν ανεξέλεγκτα φόλες για να δηλητηριάζουν «επιζήμια» γι’ αυτούς ζώα, χωρίς να υπολογίζουν όμως το μέγεθος της καταστροφής που προκαλούν στα λίγα εναπομείναντα όρνια στα Ακαρνανικά.
      Στο περιστατικό, παρόντες ήταν εκτός απο τον πρόεδρο του Θυρρείου και εθελοντές της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, με τη συμμετοχή της θηροφυλακής και του Δασαρχείου Αμφιλοχίας, οι οποίοι περισυνέλεξαν τα νεκρά ζώα και τα έθαψαν, ενώ το σπάνιο όρνιο στάλθηκε στην κτηνιατρική υπηρεσία για τοξικολογική εξέταση.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο