Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Η σχέση των «8» της Γαλλίας με το κύκλωμα του Μεσολογγίου

«Υποψία» διασύνδεσης των οκτώ Ελλήνων που συνελήφθησαν στη Γαλλία για μεταφορά περίπου 2 τόνων κοκαΐνης, με την εξάρθρωση κυκλώματος που προωθούσε αεροπορικών παράτυπους μετανάστες στην Ιταλία, μέσω της αερολέσχης Μεσολογγίου, ερευνούν οι ελληνικές Αρχές. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, ένας από τους συλληφθέντες της Γαλλίας φέρεται να έχει σχέση με την αστυνομική έρευνα που εκτυλίχθηκε σε Αττική και Μεσολόγγι, τον Μάρτιο του 2016.

Τότε υπήρχαν πληροφορίες για από αέρος μεταφορές κοκαΐνης μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας και είχαν συλλάβει έξι άτομα, τέσσερις Έλληνες και δύο Ιρακινούς, τη στιγμή που επιβίβαζαν σε αεροσκάφος με προορισμό -πιθανόν το Λέτσε– επτά παράτυπους μετανάστες. Όμως, ενώ οι πληροφορίες και εκτιμήσεις των αστυνομικών οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι το κύκλωμα διακινούσε εκτός από μετανάστες και μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, κατά την επιχείρηση σύλληψης των μελών του, δεν είχαν βρεθεί ναρκωτικά.
Στις 06:20 το πρωί της Τρίτης, το Περιφερειακό Κέντρο Επιτήρησης και Διάσωσης (Centre Regional Opérationnel de Surveillance et de Sauvage) της περιοχής Etel της Γαλλίας ειδοποιήθηκε για την ύπαρξη ναυαγών ανοικτά της παραλίας Lespicier κοντά στην πόλη Mimizan, στη Νοτιοδυτική Γαλλία. Η αρχική πληροφορία έκανε λόγο για παρουσία πέντε ατόμων μέσα σε ακυβέρνητα φουσκωτά σκάφη και για ένα ακόμα, έκτο άτομο στη θάλασσα. Αμέσως, ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης με τη συμμετοχή ενός ελικοπτέρου τύπου Dragon 33 της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Γαλλίας. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της υπηρεσίας, τη στιγμή που το πλήρωμα του ελικοπτέρου προσέγγισε το σημείο, οι έξι άνδρες είχαν καταφέρει να βγουν μόνοι τους στην ακτή, ενώ την προσοχή του πληρώματος τράβηξαν «συντρίμμια», που είχαν ξεβραστεί κατά μήκος της παραλίας. Το διασωστικό ελικόπτερο αποχώρησε από το σημείο στις 08:30 π.μ. και στην εξέλιξη της έρευνας προέκυψε ότι τα «συντρίμμια» δεν ήταν παρά περίπου 20 αεροστεγείς συσκευασίες με 100 κιλά κοκαΐνης η καθεμία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Γαλλικό Τύπο, η συνολική ποσότητα ναρκωτικών που κατασχέθηκε ξεπερνά τον ενάμιση τόνο. Ταυτόχρονα, στην παραλία και την ευρύτερη περιοχή Mimizan της νοτιοδυτικής Γαλλίας συνελήφθησαν πιθανότατα 12 άτομα.
Χθες, οι διωκτικές αρχές της Γαλλίας διαβίβασαν στις Ελληνικές Αρχές καθώς επίσης και τις συναρμόδιες υπηρεσίες του Λιμενικού και του ΣΔΟΕ τα ονόματα των συλληφθέντων προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες για το ποινικό παρελθόν τους. Σ’ αυτούς, συγκαταλέγονται νεαρά κυρίως άτομα ενώ, ο ένας από τους συλληφθέντες εμφανίζεται να είναι κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου μολονότι έχει αραβικό όνομα και φέρεται να έχει γεννηθεί στη Βαγδάτη. Σύμφωνα με την πρώτη έρευνα κανείς από τους συλληφθέντες δεν έχει στο παρελθόν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές της χώρας.
Ο νεαρός που φέρεται να κατάγεται από το Ιράκ, πριν από ένα περίπου χρόνο είχε κάνει ταξίδι στην Ελλάδα, και δεν αποκλείεται αυτή η επίσκεψή του να σχετίζεται με την μεταφορά των 2 τόνων κοκαΐνης στη Γαλλία.
thetoc.gr / Φωτό: Ευρωκίνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο