Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Δείτε την εκπομπή της ΕΡΤ3 “Καθημερινά και απλά” από την Λευκάδα (video)

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου, η εκπομπή της ΕΡΤ3 “Καθημερινά και απλά” με παρουσιαστές τον Χάρη Αρβανιτίδη και την Έλσα Ποιμενίδου, μεταδόθηκε ζωντανά από τη Λευκάδα. Ο χώρος που επιλέχτηκε για τη ζωντανή μετάδοση της εκπομπής ήταν το ξενοδοχείο ΙΑΝΟΣ στη μαρίνα Λευκάδας.

Με πανέμορφες εικόνες από τη Λευκάδα για φόντο, χορευτικά διαλείμματα από τη Νέα Χορωδία και τον Ορφέα και τη μουσική υπόκρουση των μουσικών, Αυγουστίνου Καραβία, Κώστα Αρματά, Στέλιο Ζαβιτσάνο, οι παρουσιαστές έκαναν μια σύντομη παρουσίαση του νησιού και έδωσαν στη συνέχεια το λόγο στους πολλούς καλεσμένους τους.
O δήμαρχος Λευκάδας κ. Κώστας Δρακονταειδής, ο διευθυντής της μαρίνας κ. Σπύρος Δαλλός, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λευκάδας κ. Θεόδωρός Χαλικιάς, ο πρόεδρος του ιστιοπολοϊκού Ομίλου Βασιλικής κ. Θάνος Βακαλόπουλος, οι αντιδήμαρχοι κ. Θανάσης Περδικάρης και Σπύρος Αρβανίτης, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γεώργιος Μπουρδάρας, ο δήμαρχος Μεγανησίου κ. Παύλος Δάγλας, η κα Μαυρέττα Αρβανίτη (καρσάνικο κέντημα), ο κος Σπύρος Παπουτσόπουλος (Μουσικοφιλολογικός Όμιλος Ορφέας), ο κος Κωνσταντίνος Γράψας (Μουικοχορευτικός Όμιλος Νέα Χορωδία), ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου ΙΑΝΟΣ Γιάννης Αβραμής, μίλησαν για το σήμερα και το αύριο του νησιού.
Ανέλυσαν υπάρχοντα προβλήματα, αλλά και τις δυνατότητες ανάπτυξης της Λευκάδας, του Μεγανησίου και των υπολοίπων νησιών της. Παρουσιάστηκαν οι προσεχείς εκδηλώσεις γαστρονομίας (Γιορτή Φακής και 4ο Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας), και τα τοπικά προϊόντα του  νησιού, το φεστιβάλ φολκλόρ, ο πολιτισμός, η παράδοση και οι φυσικές ομορφιές της.
Πηγή: Go Lefkas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο