Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Βάσεις 2017 – Αποτελέσματα Πανελληνίων: Σφαγή υποψηφίων για μια θέση

Το 1ο επιστημονικό πεδίο είναι αυτό στο οποίο εκτιμάται απο τους ειδικούς ότι θα πέσουν φέτος κορμιά για μια θέση στις Πανελλήνιες. Από τους 85.908 υποψηφίους πάνω από 30.000 επέλεξαν για φέτος το 1ο επιστημονικό πεδίο, δηλαδή τις ανθρωπιστικές σπουδές. Πέρυσι, είχαν μείνει εκτός περίπου 13.000 υποψήφιοι λόγω έλλειψης θέσεων. Για φέτος προμηνύεται ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια, καθώς ο αριθμός υποψηφίων αναμένεται αυξημένος κατά 3.474.

 Αυτοί που εκτιμάται ότι θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες φέτος θα είναι οι υποψήφιοι των θετικών και οικονομικών.
Oι βάσεις και στις θετικές σπουδές δείχνουν τάσεις ανόδου. Πολυτεχνικές και Ιατρικές σχολές θα είναι εκείνες που θα δουν άνοδο ενώ στάσιμες αναμένεται να μείνουν οι σχολές Οικονομίας και Πληροφορικής τις οποίες επέλεξαν 21.793 υποψήφιοι.
Πανωλεθρία στα Μαθηματικά
Τα δύσκολα και πολλά θέματα που έπεσαν στα Μαθηματικά. Σε εξεταστικά κέντρα που βαθμολογήθηκαν Μαθηματικά σε 1.500 γραπτά από Αθήνα και Θεσσαλονίκη μόνο 8 βαθμολογήθηκαν με άριστα και ποσοστό μεγαλύτερο του 50% βαθμολογήθηκε με βαθμό κάτω από 5. Περίπου το 30% των εξεταζομένων κινήθηκε γύρω στο 10.
Σε άλλο βαθμολογικό κέντρο, σε 1.000 γραπτά μόνο 5 βαθμολογήθηκαν με άριστα, ενώ ποσοστό 30% κινήθηκε γύρω στο 10 στα Μαθηματικά. Και σε Χημεία, Ανάπτυξη Εφαρμογών και Οικονομία, οι βαθμολογίες διαμορφώνονται χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι, με πολλά γραπτά να είναι κάτω από τη βάση.
Οπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) Γιάννης Βαφειαδάκης, αναμένεται πτώση των μορίων στις περιζήτητες σχολές των Πολυτεχνείων, αλλά και στα Οικονομικά Τμήματα, σε κάποια από τα οποία η πτώση μπορεί να φτάσει και τα 1.000-1.500 μόρια, ενώ η πτωτική πορεία θα ξεκινήσει από τις σχολές όπου σημειώνονται υψηλές βαθμολογίες και θα είναι μεγαλύτερη απ’ ό,τι στις αποκαλούμενες μεσαίες.
Σε ό,τι αφορά τις Ιατρικές Σχολές και γενικότερα τις σχολές Υγείας, τα θέματα της Βιολογίας στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι την περασμένη Παρασκευή κρίθηκαν δυσκολότερα από τα περσινά, οπότε θα σημειωθεί πτώση σαφώς μικρότερη από αυτήν στα Πολυτεχνεία. Επίσης η Χημεία, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, φαίνεται ότι δυσκόλεψε τους υποψηφίους.
Στις Νομικές και γενικότερα στα τμήματα των Ανθρωπιστικών Σπουδών οι βάσεις αναμένεται να κινηθούν στα ίδια επίπεδα με τα περσινά με μικρές αυξομοιώσεις.
Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο