Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Η καθηγήτρια Αικατερίνη Τσούκα μιλάει για τη σημαντική διάκριση της μαθήτριας απο την Κανδήλα Δέσποινας Πάτρα

Απο μπλογκ (blog) ΚΑΝΔΗΛΑ

Για την τιμητική διάκριση της μαθήτριας Δέσποινας Πάτρα στον 19ο μαθητικό διαγωνισμό διηγήματος μιλάει η εκπαιδευτικός-φιλόλογος κα. Τσούκα Αικατερίνη

της κας Τσούκας Αικατερίνης,
Φιλόλογος - εκπαιδευτικός ΓΕ.Λ. Μύτικα

          Τιμητική διάκριση απέσπασε η μαθήτρια του ΓΕ.Λ. Μύτικα Δέσποινα - Λαμπρινή Πάτρα, στο 19ο διαγωνισμό διηγήματος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών με το έργο «Μαγική κλωστή». Η μαθήτρια της Β΄ Λυκείου διαγωνίσθηκε με εκατοντάδες άλλους μαθητές Λυκείων απ’ όλη την Ελλάδα και κατάφερε να ξεχωρίσει με το λογοτεχνικό της ταλέντο και την ευαισθησία που τη διακρίνει.............



    «Μαγική κλωστή» τιτλοφορείται το διήγημα της συγγραφέως μας και ως ένας άλλος μίτος της Αριάδνης η μαγική κλωστή της Δέσποινας θα κρατήσει ζωντανή την αγάπη της δικής της νεράιδας για τον ποιητή της. Ο μίτος βοήθησε τον Θησέα να βγει από το σκοτεινό λαβύρινθο και να φύγει με την αγαπημένη του. Ήταν αυτός που μετά το φόνο του Μινώταυρου τον βοήθησε να δει το φως της εξόδου και να φύγει ζωντανός μαζί της. Η μαγική κλωστή είναι για τη Δέσποινα αυτή που «λαμπυρίζει στο χέρι της νεράιδας της και δίνει φως στο σκοτάδι της... είναι αυτή που την κάνει να νιώθει κοντά τον αγαπημένο της… είναι αυτή που τη δένει μαζί του… την έχει σε περίπτωση που κινδυνεύουν να χαθούν… είναι κάτι σαν την προσωπική τους ασφάλεια!»

          Η Δέσποινα, αν και μόλις δεκαεπτά ετών, μιλά μέσα από το έργο της για την πραγματική, την ανιδιοτελή αγάπη, μια αγάπη που αν και δεν μπορεί να πάρει σάρκα και οστά ανάμεσα σε μια νεράιδα και έναν ποιητή, είναι ωστόσο αυτή που βοηθά καθέναν που τη νιώθει να μοιράζεται με το άλλο του μισό «τα όνειρα και το φεγγάρι, ιδιαίτερα το φεγγάρι!»

      Οι περιγραφές της είναι δυνατές, τα επίθετά της γλαφυρά, οι σκέψεις της ξετυλίγονται στο χαρτί με δύναμη ανάλογη ενός φτασμένου λογοτέχνη. Πρόκειται για ένα έργο γεμάτο ρομαντισμό, ευαισθησία και συναίσθημα! 

    Ο σύλλογος διδασκόντων του Λυκείου Μύτικα και ο διευθυντής κ. Πολίτης Νικόλαος τη συγχαίρουν για την επιτυχία της και της εύχονται να συνεχίσει την δημιουργική της πορεία και στο χώρο της λογοτεχνίας. Ας έχει μαζί της τη δική της μαγική κλωστή που θα κρατήσει ζωντανή την αγάπη της για την συγγραφική δημιουργία! «Γιατί τα αόρατα νήματα είναι πάντα οι πιο ισχυροί δεσμοί…».

http://kandilatoxoriomas.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο