Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Ερώτηση Καραγκούνη για τους απλήρωτους καπνοπαραγωγούς της Μακρυνείας

Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελο Αποστόλου με θέμα το αδιέξοδο για τους καπνοπαραγωγούς στην Μακρυνεία της Αιτωλοακαρνανίας, από την «Καπνική Μιχαληλίδης» , κατέθεσε ο βουλευτής Αιτωλ/νίας της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.
Αναλυτικά η ερώτηση:                                            
«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,


Σε απόγνωση βρίσκονται 100 και πλέον καπνοπαραγωγοί καπνού ποικιλίας «Κατερίνης (ΣΑΜΨΟΥΣ Σ53)» στην Αιτωλοακαρνανία και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Μακρυνείας.  Παρότι έχουν ήδη παραδώσει την παραγωγή τους στην εταιρεία με Επωνυμία «ΚΑΠΝΙΚΗ Α. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Α. Ε. .» βρίσκονται απλήρωτοι για πολλούς μήνες.  Λόγω των γνωστών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εταιρία και με την εμπλοκή της σε δικαστικούς αγώνες, οι καπνοπαραγωγοί βρίσκονται  κυριολεκτικά σε αδιέξοδο, αφού είναι δύσκολο να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους.  Ενώ παρέδωσαν την παραγωγή τους και, σύμφωνα με τη συμβατική υποχρέωση της εταιρείας, έπρεπε να έχουν πληρωθεί, αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.  Αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζουν καπνοπαραγωγοί και της Βόρειας Ελλάδας.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει το Υπουργείο προκειμένου να βρεθεί λύση για τους καπνοπαραγωγούς και να αρθεί το αδιέξοδο;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο