Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Δικαίωση 11 χρόνια μετά!

Ισόβια κάθειρξη στον δολοφόνο του Φάνη Παπαντώνη
Το έγκλημα του 2006 στην Καμαρούλα είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο
Η δικαίωση για την οικογένεια του Φάνη Παπαντώνη από την Καμαρούλα ήρθε 11 χρόνια μετά. Στις 15 Ιανουαρίου 2006 είχε χάσει τη ζωή του από τα χέρια φίλου του, μετά από διένεξη για παιχνίδι με χαρτιά σε καφενείο του χωριού και για μόλις 6 ευρώ!

Όπως δήλωσε στη «Σ» ο αδελφός του θύματος Βασίλης Παπαντώνης: «ήταν μαζί με την παρέα του και του είπαν να παίξουν χαρτιά. Αρχικά ο αδελφός μου δεν ήθελε. Τελικά το παιχνίδι ξεκίνησε και μετά από λίγο του είπαν πως έχασε ζητώντας του 6 ευρώ. Αντέδρασε ο Φάνης και έφυγε για το σπίτι του. Ο δράστης τον ακολούθησε, τον έβαλε στο αυτοκίνητο και τον οδήγησε σε λόφο κοντά στην Καμαρούλα. Τον χτύπησε πολύ, κυριολεκτικά μέχρι θανάτου και αφού διαπίστωσε πως είχε φύγει από την ζωή προσπάθησε να φύγει. Το αυτοκίνητο όμως είχε κολλήσει. Περπατώντας και με την βοήθεια ενός περαστικού ο κατηγορούμενος έφτασε στο σπίτι του. Την επόμενη μέρα, μαζί με φίλο του που είχε αυτοκίνητο 4χ4 πήγαν να πάρουν το αυτοκίνητο του από το σημείο που είχε ξεμείνει. Δεν μπόρεσαν, αλλά το άτομο που πήγε να βοηθήσει για να ξεκολλήσει το αυτοκίνητο είδε τον νεκρό αδελφό μου και ενημέρωσε την αστυνομία. Ο κατηγορούμενος, έκανε πως δεν ήξερε και είπε πως βρέθηκε με μια γυναίκα τυχαία στο σημείο. Η Αστυνομία όμως ερεύνησε την υπόθεση, έφτασε στα ίχνη του και τον συνέλαβε. Καταδικάστηκε και φυλακίστηκε στο σωφρονιστικό κατάστημα Ναυπλίου με ποινή φυλάκισης 21 χρόνια. Στα 6,5 χρόνια περίπου αποφυλακίστηκε. Για την δικαίωση του αδελφού μου του Φάνη ζήτησα την άσκηση εφέσεως από τον Εισαγγελέα Εφετών Πατρών. Ο Εισαγγελέας άσκησε έφεση. Κάθε φορά που έπρεπε να γίνει το δικαστήριο η άλλη πλευρά έπαιρνε αναβολή. Τελικά, πριν από 10 μέρες ζήτησε και έλαβε και πάλι αναβολή, αλλά ο Πρόεδρος όρισε την εκδίκαση της υπόθεσης μετά από 6 συνολικά αναβολές».
Ειδικότερα, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας δικάζοντας με παρόντα τον κατηγορούμενο δέχτηκε τυπικά την με αριθμ. 11/2006 έφεση του κατηγορουμένου και τυπικά και κατ’ ουσία τη με αριθ. 12/21-12-2006 έφεση του Αντεισαγγελέως Εφετών Πατρών, κατά της με αριθμ. 184-195/8-12-2006 αποφάσεως του Μ.Ο.Δ. Πατρών. Έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη λόγω παραγραφής για την πράξη της κλοπής, κήρυξε ομόφωνα ένοχο τον κατηγορούμενο για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, πράξη που έγινε στις 15-1-2006 στην Καμαρούλα Αγρινίου, απέρριψε ομόφωνα την αναγνώριση στον κατηγορούμενο του ελαφρυντικού του άρθρου 84 παρ. 2ε ΠΚ και κατά πλειοψηφία την αναγνώριση στον κατηγορούμενο του ελαφρυντικού του άρθρου 84 παρ. 2α ΠΚ. Παράλληλα, επέβαλλε στον κηρυχθέντα ένοχο κατηγορούμενο ποινή ισόβιας κάθειρξης και διαρκή αποστέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων. Οι αποφάσεις αυτές του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας κρίθηκαν, αποφασίστηκαν και δημοσιεύτηκαν αμέσως στο ακροατήριό του, σε δημόσια συνεδρίαση.
Ο αδελφός του θύματος Βασίλης, έπειτα από την απόφαση τόνισε: «μετά από πολλά χρόνια επιτέλους δικαιωθήκαμε. Προσπαθούσαμε επί 11 ολόκληρα χρόνια να δικαιώσουμε τον νεκρό άνθρωπο μας και να νιώσουμε δικαίωση έχοντας πλέον ήσυχη τη συνείδησή μας».
Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο