Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

ΟΑΕΔ: Στην τελική ευθεία η προκήρυξη 10.500 θέσεων σε Δημόσιο, ΟΤΑ

Στην τελική ευθεία και αφού προηγήθηκαν πολλές παρατάσεις φαίνεται ότι μπαίνει η δημοσιοποίηση της προκήρυξης από τον ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού και άλλων Δημοσίων Φορέων για την απασχόληση 10.500 ανέργων ηλικίας 55-67 ετών.

 Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το μόνο που απομένει για την δημοσιοποίηση του προγράμματος είναι η κατάθεση μιας νομοθετικής ρύθμισης από το υπουργείο Εργασίας.
Βάσει του νέου προγραμματισμού, η προκήρυξη που θα σηματοδοτήσει και την έναρξη της διαδικασίας για την υποβολή αιτήσεων, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, στα τέλη Ιουνίου.
Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει εγκριθεί από τα τέλη Μαρτίου από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ, ωστόσο η κατάρτιση του από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, καθυστέρησε αφού έπρεπε να γίνουν ξεκαθαριστούν οι όροι, οι προϋποθέσεις και οι δικαιούχοι. Έτσι ενώ αναμενόταν να ξεκινήσει εντός της Άνοιξης μεταφέρθηκε τελικά για τον καλοκαίρι.
Πάντως όπως μας τόνισαν στελέχη του ΟΑΕΔ, οι υπηρεσίες του Οργανισμού είναι έτοιμες να προχωρήσουν την συγκεκριμένη προκήρυξη, μόλις εγκριθεί η νομοθετική ρύθμιση.
Προϋποθέσεις και δικαιούχοι
Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα επιχορηγηθούν επιχειρήσεις των ΟΤΑ αλλά και υπηρεσίες άλλων δημοσίων φορέων προκειμένου να προχωρήσουν στην πρόσληψη 10.500 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών.
Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία καταγγελίας της σύμβασης εργασίας και να μην έχουν υπερβεί το 67ο έτος της ηλικίας τους κατά την ίδια ημερομηνία.
Η απασχόληση των 10.500 ατόμων θα γίνει με οκτάμηνες κα δωδεκάμηνες συμβάσεις , με μισθό μέχρι 600 ευρώ και θα παρέχεται πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.
Σύμφωνα με πηγές του ΟΑΕΔ στο πρόγραμμα θα εντάσσονται άνεργοι που βρίσκονται στο μητρώα του Οργανισμού τουλάχιστον επί δώδεκα (12) μήνες πριν από την υποβολή της σχετικής αίτησης υπαγωγής.
Επίσης ανάμεσα στις προϋποθέσεις θα είναι να εξακολουθούν να είναι άνεργοι κατά την προκήρυξη του προγράμματος.
aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο