Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Δύσκολο έως αδύνατο να ανοίξει ο δρόμος των Εγκρεμνών Λευκάδας το καλοκαίρι

Πιθανή ημερομηνία που θα δοθεί ο δρόμος του Γιαλού στην κυκλοφορία είναι περίπου στις 15 Ιουνίου, εκτίμησε στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο 27-03-2017 ο Δήμαρχος Λευκάδας Κωνσταντίνος Δρακονταειδής.
 Ο ίδιος είπε ότι η  συγκεκριμένη ημερομηνία είναι εξαιρετική, λέγοντας ωστόσο ότι ακόμα υπάρχουν και δύσκολα τεχνικά σημεία και ψάχνουν λύσεις τεχνικές να βρεθούν, με τον ίδιον να εκτιμά ότι γίνεται καλή δουλειά και ο δρόμος θα είναι ανοικτός το καλοκαίρι.

Μάλιστα η τελευταία επίσκεψη στους εν λόγω δρόμους πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη με στελέχη του Υπουργείου και παρόντος του διευθυντή Διεύθυνσης κ. Καλαβάση, για λόγους που έχουν να κάνουν τόσο με την πορεία, όσο και με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζονται.
«Κάθε λίγο προκύπτουν νέα ζητήματα, όπως κατολισθήσεις και στους Εγκρεμνούς και στον Γιαλό, λέγοντας ότι στους Εγκρεμνούς το κάτω παρκινγκ είχε καινούρια κατολίσθηση την περασμένη εβδομάδα.»
Όσον αφορά το καλοκαίρι, ανέφερε ότι το πιο δύσκολο είναι το έργο των Εγκρεμνών, με την εκτίμηση των ειδικών να κάνουν λόγο ότι είναι από δύσκολο έως αδύνατο να ανοίξει ο δρόμος το καλοκαίρι, καθώς πλην των κατολισθήσεων, υπάρχει ένα πρόβλημα και με την σκάλα, το οποίο έχει να κάνει με την ιδιαιτερότητα αυτής, καθώς πρέπει να γίνει με προδιαγραφές ασφαλείας, καθώς έχει φύγει και ένα κομμάτι, περίπου στο 1/3 της απόστασης έχει κοπεί κομμάτι του βουνού και δυσκολεύει την κατάσταση.
Ό ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι την μελέτη εφαρμογής κατέθεσε πριν λίγες μέρες ο εργολάβος, επανέλαβε το πρόβλημα με την σκάλα, καθώς μεγάλο ζήτημα είναι και το σημείο που φτάνουμε στο πρώτο και δεύτερο παρκινγκ, που έχουμε συνεχείς κατολισθήσεις σε φυσιολογικές συνθήκες, καθώς το Υπουργείο δεν πρόκειται να παραδώσει ένα έργο που δεν θα είναι ασφαλές, ανέφερε.
Ωστόσο ένα μεγάλο κομμάτι του έργου έχει αποκατασταθεί, καθώς έχει γίνει εκσκαφή τεχνικά έξι μέτρων, στον οποίο δρόμο μπαίνουν στηρίγματα να τον κρατήσουν και μια άλλη σειρά παρεμβάσεων που δεν προβλέπονται.
Όσον αφορά το Γιαλό, είπε θα ανοίξει, ωστόσο το έργο δεν θα είναι ολοκληρωμένο.
lefkadatoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο