Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Ναύπακτος: Αποζημιώσεις μετά από πέντε μήνες!


Μεγάλη καθυστέρηση με τις πληρωμές των πλημμυροπαθών
Πέντε μήνες μετά και με ρυθμούς χελώνας ξεκίνησαν οι διαδικασίες αποζημίωσης των πλημμυροπαθών του Δήμου Ναυπακτίας που είχαν υποστεί μεγάλες ζημιές κατά το διάστημα 20 έως 22 Οκτωβρίου του 2016. Τότε, είχαν πλημμυρίσει σπίτια, υπόγεια, καταστήματα και είχαν υποστεί σοβαρές καταστροφές, αγροτοκτηνοτροφικές μονάδες, τόσο στην περιοχή της Ναυπακτίας, όσο και στην περιοχή του Μεσολογγίου.

Οι πλημμυροπαθείς της περιοχής του Μεσολογγίου ξεκίνησαν να εισπράττουν τις αποζημιώσεις τους, αρκετά νωρίτερα από τους Ναυπάκτιους. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ναυπάκτου Παναγιώτη Λουκόπουλο: «η διεύθυνση πρόνοιας που συγκέντρωνε τα δικαιολογητικά των πλημμυροπαθών, ανέμενε να τα συγκεντρώσει όλα και έπειτα τα απέστειλε στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου και γι’ αυτό ίσως υπήρξε καθυστέρηση. Όμως η διαδικασία πληρωμής βρίσκεται σε εξέλιξη. Στην περιοχή του Μεσολογγίου ίσως εισέπραξαν γρηγορότερα κάποιοι πλημμυροπαθείς τις αποζημιώσεις τους, γιατί πιθανότατα τα δικαιολογητικά στέλνονταν τμηματικά. Όμως επαναλαμβάνω πως η διαδικασία πληρωμής στην περιοχή της Ναυπάκτου βρίσκεται σε εξέλιξη».
                       Ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Παναγιώτης Λουκόπουλος

Για το θέμα, ο Αχαιός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ιάσωνας Φωτήλας κατέθεσε ερώτηση προς το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την αργοπορία, ρωτώντας πότε θα αποζημιωθούν οι πλημμυροπαθείς της Ναυπάκτου.
Συγκεκριμένα αναφέρει: «Στις 20 – 22 Οκτωβρίου του 2016, λόγω της σφοδρής τότε κακοκαιρίας, επλήγησαν σοβαρά οι πόλεις του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου, καθώς και οι γύρω από αυτές περιοχές. Σπίτια, υπόγεια, μαγαζιά, δρόμοι και καλλιέργειες πλημμύρισαν, ηλικιωμένοι απομακρύνθηκαν προληπτικά από τα σπίτια τους, ενώ μετά από επιτυχείς προσπάθειες της πυροσβεστικής απεγκλωβίστηκαν επιβάτες αυτοκινήτου που κινδύνευσαν από τους ορμητικούς χείμαρρους της κακοκαιρίας.
Σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση, σε αντίθεση με τους κατοίκους του Μεσολογγίου που αποζημιώθηκαν για τις μεγάλες καταστροφές με ποσό που κυμαίνεται περίπου στα 580€, στους κατοίκους της Ναυπάκτου δεν έχει καταβληθεί ουδεμία αποζημίωση για τις ανάλογες ζημιές.
Επειδή υπάρχει ανάγκη άμεσης ανακούφισης των κατοίκων της Ναυπάκτου για τις καταστροφές που υπέστησαν στην περιουσία τους
Επειδή το Υπουργείο είχε δεσμευτεί ότι θα επιταχύνει την πληρωμή των αποζημιώσεων στην ευρύτερη περιοχή
Ερωτάται  ο αρμόδιος Υπουργός:
Αληθεύουν οι καταγγελίες των κατοίκων της Ναυπάκτου; Αν ναι, για ποιους συγκεκριμένους λόγους δεν έχουν αποζημιωθεί μέχρι σήμερα;
Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί για την άμεση καταβολή στους κατοίκους της εν θέματι περιοχής των προβλεπόμενων αποζημιώσεων; Και ποιο είναι το ύψος της αποζημίωσης»;
Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο