Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα. Φώτα στο λιμάνι του Μύτικα «επισκευάζω».

Μετά από δύο «επισκευές» (Καλοκαίρι 2015, Άνοιξη 2016) των 17 φωτιστικών σωμάτων του λιμανιού του Μύτικα από το Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου, για τις οποίες εκδόθηκαν αντίστοιχα δύο εντάλματα πληρωμής ύψους 4.950 € και 4.600 €, η κατάσταση σήμερα στο λιμάνι του Μύτικα είναι να ανάβουν συνολικά 4 από τα 17 φωτιστικά (1 σε κάθε μπαστούνι και 2 στην προβλήτα με τις πλωτές). Οι φωτογραφίες μας αδιάψευστος μάρτυρας, αλλά για όποιον αμφιβάλει τον προτρέπουμε να πάει το βράδυ στο λιμάνι να τα δει και από κοντά.....

Επίσης συνεχίζεται το απαράδεκτο και συνάμα επικίνδυνο γεγονός κανείς να μην μπαίνει στο κόπο να επισκευάσει τα φώτα ασφαλείας στο βουλιαγμένο λιμάνι του Μύτικα, που εδώ και 2,5 χρόνια δεν λειτουργούν κάτι που συνεπάγεται μεγάλο κίνδυνο ατυχήματος.
Στο φετινό Τεχνικό Πρόγραμμα 2017 του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου, μπήκε πάλι το έργο της επισκευής των φώτων του λιμανιού του Μύτικα (3η χρονιά συνεχόμενα) με ένα ποσό της τάξης των 4.000 €. Επίσης μπήκε και ένα ποσό ύψους 19.800 € για προμήθεια καινούργιων φωτιστικών σωμάτων λιμένων Αστακού και Μύτικα.
Θυμίζουμε ότι το καλοκαίρι του 2014 και αφού στο λιμάνι επικρατούσε πλήρη συσκότιση, με εθελοντική ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλάχθηκαν όλοι οι λαμπτήρες και άναψαν οι 14 από τις 17 κολώνες. Όλη αυτή η εργασία στοίχισε 350 € και τα χρήματα μαζεύτηκαν με προσφορές ιδιωτών (δείτε εδώ).
Σιγά - σιγά όμως και με την πάροδο των μηνών οι λάμπες καίγονταν μία - μία, μιας και στο λιμάνι υπάρχουν πολλές βλάβες στο ηλεκτρικό κύκλωμα και έτσι το χειμώνα του 2015 η κατάσταση ήταν να επέλθει πάλι πλήρης συσκότιση (δείτε εδώ).

Τα ερωτήματα εύλογα:
Με δύο «επισκευές» συνολικού ποσού 9.550 € γιατί δεν καταφέραμε τίποτα;
Οι επιτροπές παραλαβής τι παρέλαβαν;
Ποιοι είναι αυτοί που παρέλαβαν και τι έχουν να μας πουν για την σημερινή κατάσταση;
Τέλος πάντων υπάρχει κάποιος να απολογηθεί και να μας πει γιατί τα φώτα του λιμανιού του Μύτικα έχουν γίνει το γεφύρι της Άρτας;


 mytikaspress

1 σχόλιο:

  1. τα φωτα στο λιμανι του μυτικα ειναι το ποιο χαρακτηριστικο παραδειγμα για το πως λειτουργει ο δημος ξηρομερου 2,5 χρονια τωρα.
    λεφτα και ενταλματα βλεπουμε
    εργο δεν βλεπουμε
    στο τελος ουτε 10 δανεια δεν θα μας σωζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο