Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Αποζημιώσεις από ΕΛΓΑ, 48.746,29 στην Αιτωλ/νία-ΟΠΕΚΕΠΕ: νέα ανακοίνωση για το ΟΣΔΕ

Αποζημιώσεις ύψους 7.509.057,19 € πρόκειται να καταβάλει σήμερα, Παρασκευή, ο ΕΛ.Γ.Α. Συνολικά, θα λάβουν χρήματα, 6.017 δικαιούχοι παραγωγοί των οποίων η φυτική παραγωγή ή το ζωικό κεφάλαιο ζημιώθηκε από διάφορα καλυπτόμενα ασφαλιστικά αίτια κυρίως μέσα στο 2016. Σύμφωνα με την ανάλυση  των καταβαλλόμενων αποζημιώσεων το μεγαλύτερο μέρος αυτών αφορά ζημιές φυτικής παραγωγής έτους 2016. Με βάση την κατάταξη των πληρωμών το υψηλότερο ποσό αποζημιώσεων συγκεντρώνει ο Νομός Έβρου όπου καταβάλλονται συνολικά 899.671,91 ευρώ.

ΟΠΕΚΕΠΕ Ενιαία Ενίσχυση 2017
Διευκρινίσεις για τα δικαιολογητικά και τους κωδικούς
Από την πλευρά του ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ενόψει της έναρξης περιόδου υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, προγραμματίζει ενημερωτικές εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, με θέμα: «OΣΔΕ 2017-Σωστή υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2017».
Δείτε το επικαιροποιημένο πρόγραμμα ΕΔΩ
Εν τω μεταξύ, με αφορμή δημοσιεύματα, σχετικά με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προκειμένου να υποβληθεί η ΕΑΕ 2017 και σε συνέχεια του υπ’αριθμ. 24805/14-3-2017 εγγράφου του ΟΠΕΚΕΠΕ με θέμα «Οδηγίες – διαδικασίες υποβολής ΕΑΕ2017 & ενεργοποίησης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης» καθώς και της από 17/3/2017 ανακοίνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ σχετικά με τους κωδικούς TAXIS NET, επισημαίνεται ότι :
“Αντίγραφο της πρώτης σελίδας του εκκαθαριστικού σημειώματος ή άλλου φορολογικού εγγράφου όπου αναγράφεται ο ΑΦΜ, απαιτείται μόνο στην περίπτωση που ο γεωργός συμπληρώνει εξαρχής το έντυπο της ΕΑΕ2017.
Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, 1ης σελίδας βιβλιαρίου Τραπεζικού Λογαριασμού, παραστατικά νομής ενοικιαζόμενων αγροτεμαχίων ή τίτλων ιδιοκτησίας, απαιτούνται μόνο όταν εφόσον αυτά τροποποιούνται για το έτος υποβολής 2017.
Ο γεωργός δεν είναι υποχρεωμένος και δεν πρέπει να παραδώσει τα στοιχεία taxisnet ή κάποιο άλλο φορολογικό έγγραφο στο Κέντρο Υποβολής Δηλώσεων, αλλά ΜΟΝΟ τον «Κωδικό Εξουσιοδότησης» που παράγεται από το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ μετά την επιτυχή πιστοποίησή του, η οποία είναι αποκλειστικά και μόνο επιλογή και ευθύνη του γεωργού.
Οποιεσδήποτε ανακοινώσεις ή δημοσιεύματα που έρχονται σε αντίθεση με τα παραπάνω δεν ισχύουν”.
aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο