Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Αυτό είναι το “νέο” Nokia 3310 – Παρουσιάστηκε η ανανεωμένη συσκευή θρύλος


 H Nokia σε μια κίνηση-ματ για την επάνοδό της στην αγορά των smartphones, χτύπησε στον παράγοντα της νοσταλγίας και αποφάσισε να επανακυκλοφορήσει το θρυλικό 3310. Το τηλέφωνο που αποτέλεσε τον διάδοχο του 3210 και ήρθε το 2000 έγινε ένα από τα πιο επιτυχημένα τηλέφωνα παγκοσμίως με πωλήσεις πάνω από 120 εκ. κομμάτια. Γι’ αυτό το λόγο, έπειτα από την εξαγορά της από την HMD Global, η Nokia αποφάσισε να χρησιμοποιήσει αυτήν την επιτυχία του παρελθόντος για να τραβήξει τα βλέμματα στο μέλλον της.

Το νέο Nokia 3310 παρουσιάστηκε χθες στην έκθεση MWC 17, στη Βαρκελώνη, και αποτελεί ένα feature phone (απλό τηλέφωνο – όχι smartphone), το οποίο θυμίζει κατά πάρα πολύ τον παλιό “γίγαντα” της Nokia.
Το νέο 3310 θα επαναπροσδιορίσει τα feature phones, καθώς είναι πολύ ελαφρύ και πολύ ανθεκτικό με τεράστια αυτονομία στις 22 ώρες ομιλίας, αλλά και έναν ολόκληρο μήνα σε stand-by (10 φορές περισσότερος χρόνος από την αρχική συσκευή, σύμφωνα με τον CEO της Nokia)
H οθόνη του είναι QVGA (240×320) 2,4 ιντσών και διαθέτει 16MB αποθηκευτικό χώρο, που μπορεί να επεκταθεί έως και 32GB με υποστήριξη microSD. Η μπαταρία του θα είναι αποσπώμενη στα 120mAh και οι διαστάσεις του θα είναι 113x48x22 με βάρος 133 γρ. Τρέχει μια ενημερωμένη έκδοση του Series 30+ software και διαθέτει Opera Mini browser για σερφάρισμα στις σελίδες, ενώ υποστηρίζει 2G δίκτυα (δεν υποστηρίζει σύνδεση μέσω Wi-Fi). Δε θα διαθέτει GPS και δε θα συνδέεται σε κάποιο app store.
Αξίζει να σημειώσουμε πως επιστρέφει μαζί με τη συσκευή και το θρυλικό “φιδάκι” σε ανανεωμένη πλέον μορφή. H συσκευή θα έχει επίσης FM Radio, MP3 player και υποδοχή ακουστικών 3,5mm. Επίσης θα διαθέτει κάμερα 2 MP και Μicro-USB θύρα φόρτισης.
Το νέο Nokia 3310 θα κοστίζει 49 ευρώ και θα κυκλοφορήσει σε τέσσερα χρώματα (Warm Red, Yellow, Dark Blue & Gray) το δεύτερο τρίμηνο του 2017.
 Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο