Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Αγρίνιο: Κίνηση ανθρωπιάς που συγκινεί

Καταστηματάρχες της πλατείας και γυναίκα Ρομά, έδωσαν χείρα βοηθείας σε νεαρή Αγρινιώτισσα που βρήκαν σε παγκάκι!

Σε μια εποχή που ο ατομισμός και η μισαλλοδοξία βασιλεύουν υπάρχουν –ευτυχώς- αυτοί που στέλνουν μηνύματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Άνθρωποι με αντανακλαστικά ανιδιοτελούς προσφοράς που με τις πράξεις συγκινούν και παραδειγματίζουν όλους τους υπόλοιπους. Σήμερα η «Σ» φέρνει στο φως μια ιστορία η οποία εκτυλίχθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Αγρίνιο. Προ ημερών καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται πέριξ των πλατειών Δημοκρατίας και Ειρήνης, είδαν μία νεαρή γυναίκα να περιφέρεται και άλλοτε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες να κάθεται σε ένα παγκάκι, μέσα στο κρύο.

Της προσέφεραν φαγητό και ρούχα, ενώ φιλοξενήθηκε για κάποιες ώρες στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου

Το ενδιαφέρον τους για την κατάσταση της 20χρονης ήταν έμπρακτο, θέλοντας αφενός να δουν σε τι κατάσταση βρίσκεται και αφετέρου να την βοηθήσουν αν χρειάζεται. Όπως και έγινε. Πήγαν στο σημείο όπου καθόταν και της προσέφεραν ζεστό καφέ και φαγητό, ενώ συγκινητική ήταν η κίνηση μιας γυναίκας Ρομά, εργαζόμενης σε πρόγραμμα οκτάμηνης απασχόλησης στον Δήμο Αγρινίου, η οποία μόλις την αντίκρισε κάθισε στο πλευρό της προσπαθώντας να την πείσει να δεχθεί βοήθεια και να μην αποχωρήσει από το σημείο, μιας και η νεαρή κατά τη διάρκεια της κουβέντας εμφάνιζε τάσεις φυγής.

Άμεση κινητοποίηση

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου, και στο σημείο έσπευσαν ψυχολόγος καθώς και ο Αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής. Η νεαρή γυναίκα δέχθηκε την φροντίδα των υπευθύνων και για κάποιες ώρες φιλοξενήθηκε στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου, όπου έκανε μπάνιο, ενώ της προσφέρθηκαν φαγητό και ρούχα. Μάλιστα επειδή αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα υγείας, κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά της στο νοσοκομείο Αγρινίου, δεχόμενη την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη. Οι υπηρεσίες πρόνοιας του Δήμου Αγρινίου βρίσκονται σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση κάθε αντίστοιχου περιστατικού που ενδεχομένως παρουσιαστεί.
Πάντως η κίνηση των Αγρινιωτών επαγγελματιών, αλλά και της γυναίκας Ρομά δείχνουν με τον πλέον έμπρακτο τρόπο, ότι, η ανθρωπιά υπάρχει και πρέπει να είναι αυτή, που στις δύσκολες στιγμές παρουσιάζεται και προσφέρει χαμόγελο σε συμπολίτες μας με προβλήματα!
Νίκος Αγγελόπουλος    

 http://sinidisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο