Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Με λαμπρή εκδήλωση έκοψε την πίτα της η Παναιτωλοακαρνανική Συνομοσπονδία (ΠΑΝ.ΣΥ)









      ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ – ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23/01/2017

      Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 η προγραμματισμένη Αιτωλοακαρνανική γιορτή – κοπή πίτας της ΠΑΝ.ΣΥ, σε αίθουσα του ξενοδοχείου WYNDHAM GRAND ATHENS και ώρα 6:00μμ στην Αθήνα. 
      Οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, οι πολιτιστικοί σύλλογοι και οι ομοσπονδίες μέλη της ΠΑΝ.ΣΥ, έδωσαν βροντερό παρόν και τίμησαν με την παρουσία τους την απόλυτα επιτυχημένα, οργανωτικά εκδήλωση. Το πρόγραμμα κύλισε ομαλά και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε καθορίσει το Κ.Σ. Βραβεύτηκαν Αιτωλοακαρνάνες για τις επιδόσεις τους, την ξεχωριστή τους δράση και την προσφορά τους στο νομό μας..........



Μέσα από τις βραβεύσεις η ΠΑΝ.ΣΥ, αναγνωρίζει και τιμά τις αξίες, τις αρχές, το έργο, την αγάπη και όποια προσπάθεια προάγει τον άνθρωπο τη ζωή, τον πολιτισμό, τα γράμματα και προσφέρει υπηρεσίες στο νομό μας. 

Τιμήθηκαν:
-ο Ανδρέας Μήτσου – συγγραφέας – λογοτέχνης, για την πλούσια συγγραφική του δράση και την προσφορά του στον πολιτισμό και τα γράμματα. 
-Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος, παραολυμπιονίκης του Ρίο για το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε και τις έως σήμερα επιδόσεις του στο άθλημα της άρσης βαρών σε πάγκο . 
-Ο Θεόδωρος Πορφύρης, ο μακροβιότερος Δήμαρχος του νομού, για 20 συναπτά χρόνια, στο Δήμο Θέρμου, για τις πολύτιμες υπηρεσίες, το έργο στο Δήμο και για την προσφορά του στην τοπική αυτοδιοίκηση.
-Ο Παναγιώτης Κοντός, καθηγητής πανεπιστημίου Αθηνών, για την πλούσια δράση του στα γράμματα, τον πολιτισμό, στον συνδικαλισμό, την συγγραφική του δραστηριότητα, την πολυπραγμοσύνη του, με επίκεντρο το νομό.
-Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Μεσολογγίου, για το σπουδαίο κοινωνικό έργο με το οποίο μεταγγίζει τη ζωή, ανακουφίζει τον πόνο και προσφέρει αλληλεγγύη και αγάπη.
-Η Κυρία Μαρία Τσούτσου ιδρύτρια του εργαστηρίου Παναγία Ελεούσα, που επί 40 χρόνια περιέθαλψε και περιθάλπει πολλά παιδιά με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες. Η δράση της είναι σημαντική και η κοινωνική προσφορά της μεγάλη.
     Στους βραβευόμενους δόθηκαν τιμητικές πλακέτες ως αναγνώριση των πολύτιμων υπηρεσιών.

   Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με παρουσίαση 4 χορευτικών ομάδων που χόρεψαν χορούς από περιοχές της Ελλάδας. Τα χορευτικά των συλλόγων: Λευκιωτών – Αναληψιωτών, Φυτειωτών, Χαλκιοπουλιτών και Αριαδιτών, παρουσίασαν χορούς, Λαϊκούς, από τις Κυκλάδες, τη Θράκη, και την Πελοπόννησο – Ρούμελη. Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, ξεδίπλωσαν το χορευτικό τους ταλέντο και απέσπασαν το ζεστό χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Η ΠΑΝ.ΣΥ αναγνωρίζοντας τις προσπάθειές τους, τους απένειμε τιμητικό βραβείο.   

     Μοιράστηκαν σε όλους τους καλεσμένους, άνθη σε γλαστράκια, βασιλόπιτα και προσφέρθηκαν καφές – χυμοί και cookies.
       Ήταν μια υπέροχη γιορτή σε οικογενειακή ατμόσφαιρα, ευχάριστο και φιλόξενο περιβάλλον και με ανεβασμένα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, δείγμα τις δουλειάς και τις σοβαρότητας που συνηθίζει να παρουσιάζει η συνομοσπονδία μας. 
      Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους 400και πλέον Αιτωλοακαρνάνες μεταξύ των οποίων και εκπρόσωποι θεσμών. Ο Υπουργός ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής κύριος Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο βουλευτής και πρώην υπουργός κύριος Μάριος Σαλμάς, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος κύριος Απόστολος Κατσιφάρας, η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλ/νιας κυρία Χριστίνα Σταρακά, ο πρώην υπουργός και βουλευτής κύριος Δημήτρης Στρατούλης, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου δήμου Αθηναίων κύριος Νώντας Λαμπρακάκης, ο αντιδήμαρχος δήμου Αλίμου κύριος Δημήτρης Δημάκης, εκπρόσωποι κομμάτων, του δημοσιογραφικού χώρου, τις τοπικής αυτοδιοίκησης και των πολιτιστικών συλλόγων.
       Ευχαριστούμε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους που μας τίμησαν με την παρουσία τους: τον πάτερ βασίλειο Πόπη που ευλόγησε την πίτα, την Ε.Ρ.Τ και τον δημοσιογράφο Γιώργο Γεραφέντη για την μερική κάλυψη τις εκδήλωσης, το xiromero news και το δημοσιογραφικό επιτελείο του για την φωτογραφική κάλυψη, τους δωροθέτες, καθώς και όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση της εκδήλωσης. 


Καλή χρονιά 

ΓΙΑ ΤΟ Κ.Σ.,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΟΛΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΥ









































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο