Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Η Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου συμμετέχει ενεργά στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού μεταδίδοντας την χαρά της προσφοράς και της αλληλεγγύης στα παιδιά του Νηπιαγωγείου Δοκιμίου. Την  Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 στις 09:00 το πρωί οι εθελοντές θα προσφέρουν παιχνίδια και βιβλία προσφορά των εθελοντικών δράσεων στο νηπιαγωγείο και τα παιδιά θα δραστηριοποιηθούν προκειμένου να κατανοήσουν την έννοια του εθελοντισμού....

Στις 10:30 π.μ. θα ακολουθήσει ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον Εθελοντισμό στο Αγρίνιο και τις δράσεις της Ακτίνας Εθελοντισμού. Εθελοντές θα βρίσκονται  στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη, όπου θα μοιράσουν ενημερωτικά έντυπα και θα δώσουν την δυνατότητα στους πολίτες να υποβάλλουν αίτηση προκειμένου να ενταχθούν στην Ακτίνα Εθελοντισμού.
Η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού το 1985, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, προκειμένου να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών.
Ο Δήμος Αγρινίου με τη Νέα Δημοτική Αρχή, έθεσε τις βάσεις για την ανάπτυξη του εθελοντισμού δημιουργώντας  την  «Ακτίνα Εθελοντισμού». Μια δομή η οποία ενδυνάμωσε και συνέβαλε στο έργο του Δήμου στους Τομείς Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας, Περιβάλλοντος, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Υγείας , Τουρισμού κλπ.  
Άλλωστε κάθε άνθρωπος μπορεί να έχει την ευκαιρία να προσφέρει, ανεξαρτήτου ηλικίας και  να νιώσει τη μαγεία όταν το ΕΓΩ γίνεται ΕΜΕΙΣ.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο